Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2015 10:39:35 - Pariska

PRAY FOR PARIS

To, co se stalo ve Francii je tragédie. Napadá mě, proč si teroristé ze všech zemí vybírají nejčastěji právě Francii? Není přece sama, kdo s islamisty bojuje! A druhá věc, může teroristický útok něco zásadního změnit v přístupu EU k uprchlíkům? Možná to bude znít drsně, ale proč bychom vůbec za těchto okolností měli uprchlíkům pomáhat? Máme svých problémů dost, a co se děje v Africe nám může být přeci jedno. A kdyby nebyla na BV obrovská naleziště ropy, myslím, že by nám byly ukradeny i tyto země. Navíc je evidentní, že o naši pomoc nestojí a velmi často ji zneužívají!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2015 16:35:47 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
už v minulosti se odehrály teroristické útoky na jiných místech v Evropě, viz. Londýn, Madrid atd. A pokud jde o změnu přístupu, tak útoky jasně ukázaly, že je třeba důkladně prověřit každého, kdo vstupuje na území EU, abychom oddělili skutečné uprchlíky od těch ostatních.
Útoky nic nemění na tom (ba dokonce potvrzují), že lidem utíkajícím právě před radikály podobného smýšlení jako pachatelé útoků v Paříži, je třeba pomoci. Navíc chceme-li vyřešit upchlickou krizi, nemůžeme řešit jen důsledky, ale musíme řešit i příčiny, a proto je nyní angažovanost v oblasti BV i Afriky nutností. 

S pozdravem

Tomáš Zdechovský