Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.12.2015 15:28:32 - Rachell

Nemáte pocit, že si hřejete hada na prsou?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ransdorf-vypalil-z-Aurory-Proti-Filipovi-a-vedeni-KSCM-415008 Co vy na to? Proč všechny Ransdorfovi přešlapy trpíte?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.12.2015 18:06:34 - Ing. Jiří Dolejš

Jak se dr. M. Ransdorf brání proti obviněné švýcarskými vyšetřovacími orgány je jeho věc a věcí jeho právních zástupců. Doufám a to i z lidských, nejen z politických důvodů,  že obstojí přinejmenším v trestně právní rovině, tedy že jeho účast v případném trestném činu podvodu bude jasně a brzy vyloučena. V tomto mu stranické orgány v rámci presumpce neviny daly šanci při hlasování o pozastavení členství v KSČM. K tomu není nyní co dodat, je to prostě právoplatné a legitimní kolektivní rozhodnutí Ústředního výboru .Netuším zda bude delegátem sjezdu ani neřeším jaké konkrétní úkoly ho nyní čekají v Bruselu ale tohle by mělo být prioritní. .

Pokud chce pomoci své straně, tak zejména tím, že se nyní vymaní ze svých nešťastných soukromých ale bohužel silně medializovaných kauz. Samozřejmě mu nikdo nebrání v tom navrhnout v rámci přípravy stranického sjezdu příslušné zcela konkrétní náměty k další programové orientaci. Pokud takové má a sdělí je,  jistě budou seriózně posouzeny. Osobně spíš než nějaké programové kotrmelce vidím jako potřebné postoupit v generační obměně strany a v účinnosti pozitivní propagace politiky KSČM jak v roli opozice tak při podílu na správě  .prodat to, jak se daří spojit praktickou pomoc neprivilegovaným s důslednou opozicí zájmům kapitálu

Tady je důležité hledat co spojuje a ne obnažovat sektářské pseudospory a řevnivosti. V politice jde samozřejmě také o zdravou konkurenci konkrétních osobností, ale kdo bude zvolen do vedení rozhodnout  delegáti sjezdu a věřím že na základě jasných návrhů k praktickému směřování strany a ne jenom abstraktnímu kritizování  konkurentů. Vést tuto i v evropském měřítku zcela specifickou levicovou stranu, stabilně  zakotvenou v parlamentu, v krajích i v obcích je m.j. "team work" a také manažerská úloha  a ne o nějakém maskotovi bez schopnosti skutečně vést. KSČM je stále nejsilnější opoziční strana a jistě si tak schopné lidi do čela postaví.