PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.12.2015 8:43:00 - Vincent Pribula

Výborné publikace

Smekám před Vaší schopností nebát se popisovat věci pravým jménem.
Chytří lidé jsou a budou vždy nebezpeční.
Myslíte ,že je hypotetická možnost obratu?
Dokáže tisíc pravdivých argumentů něco změnit?
Selže opět naše elita a zradí své občany?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2016 7:52:32 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Upřímné díky za sympatie. Vědomí, že to člověk nedělá nadarmo, je k nezaplacení. Na rozcestí, kde to k obratu spěje, svět už jednou nohou je. Půjde-li to dnešní samotíží, ten obrat bude k ještě mnohem horšímu. Tím víc to chce pravdivých argumentů, dokud je pořád čas vyrazit opačným směrem. Samy o sobě nic samozřejmě nezmění. Musí se – řečeno s Engelsem – stát “materiální silou”. Promluvit z duše politické většiny. Získat její aktivní podporu.

Už to má však podmínku hlavně jednu. Že to nebude jen osobní názor, ale program politické síly. To je ten důvod, proč jsem nakonec kývnul na žádosti řady členů i sympatizantů KSČM, abych se ucházel o post předsedy strany. U nás jsme my, komunisté, nebyli nikdy jen okrajovou sektou. Náš dnešní vliv však za kritickými náladami většiny zaostává stale víc. To bych rád změnil, pokud tu šanci dostanu. Jako první mezi rovnými, a ne jakási   solitérní primadona. Vůle po takovém obratu má ve straně většinovou  podporu. Budou-li se tím řídit i delegáti květnového sjezdu, šance je víc než reálná.

“Elita”, co upsala duši “sametu” – a “omezené suverenitě” jako řemen -  selhává dnes a denně. Na otázku, již kladete do budoucnosti, je odpověď jako na dlani k mání už řadu let.