Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2012 7:57:21 - dino

Reformy jsou nutné, ale musí se dělat citlivě

Važeny pane vy mate co mluvit o dluzich.Ješte jste nic neudell.Ty Vaše reformy jsou stejne k ničemu.Šetří se na duchocich a vy jste jak prasata.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2012 11:59:02 - Ing. Jiří Rusnok
 Vážený pane,
jsem přesvědčen, že tato vláda je první, která otázku zadlužení otevřeně přiznává a snaží se jí řešit. A Věci veřejné už prosadily řadu opatření, které by měly dluhy prokazatelně snížit - například nový zákon o veřejných zakázkách ušetří miliardy. Bude však ještě bohužel několik let trvat, než se tato úspora projeví. Šetří se na ministerstvech, snižují se platy úředníkům i politikům (prosadili jsme zdanění poslaneckých náhrad, které snižují to, co dostávají poslanci o mnoho tisíc měsíčně). Proto si nemyslím, že jsme neudělali nic a že šetříme na všech kromě politiků.
Reformy mají smysl. Jsou nutné a proto se na nich chceme podílet. Ale nejsme ochotní přihlížet tomu, jak dopadají nejhůř na ty nejchudší. Proto nezvednu ruku pro sjednocení DPH na 20%. Proto rozhodně nepodpořím zmrazení valorizace důchodů.

Jiří Rusnok