Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2016 12:29:01 - Pavel Ticháček

minimální mzda

V poslední době se zase řeší téma minimální mzdy a média poskytují jako vždy velký prostor panu Kalouskovi. Znám případ, kdy muž pracuje u cizí firmy v Plzni na borských polích prostřednictvím personální agentury, nebo jak se to správně jmenuje. Jeho čistý měsíční příjem je kolem 15 000 Kč. Nyní byl propuštěn a v potvrzení pro úřad práce má částku 8 000 kč - přibližně. Když se ho ptám jak je to možné, odpoví mi, že to ostatní jsou nějaké příspěvky třeba na bydlení. A tak se ptám , jak je to vlastně s takovými příspěvky a jak jsou zdanovány, z čeho jsou vypláceny? Není to jen způsob jak obejít placení sociálního a zdravotního pojištění? Děkuti za odpověd

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.01.2016 7:17:38 - Ing. Pavel Kováčik
 Dobrý den, pro konkrétní odpověď bych musel znát přesné údaje. Benefity, jako je například příspěvek na byt, může zaměstnavatel poskytnout. Minimální mzda by se měla vyplácet pro pracovníky v takové výši, aby zajistila člověku důstojný život a lidé měli o práci skutečný zájem a byla pro ně výhodnější nežli sociální dávky. Proto zásadně souhlasím s jejím navýšením. Hezký den.