Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2016 17:39:23 - Pavel Staněk

Appeasement II

Děkuji za odpověď,
nicméně Vaše odpověď vyjít vstříc by byla na místě, pokud by se posun zkoušek týkal pouze muslimských studentů, kteří chtějí držet ramadán to by dejme tomu ještě šlo, ale bohužel odložit zkoušky v době ramadánu budou muset i nemuslimští studenti. A to považuji za jejich diskriminaci. Proč by měl ateista, buddhista nebo křesťan povinně odkládat zkoušky kvůli ramadánu? To mi připadá jako první krůček postupné islamizace společnosti. Spojené království navíc zvažuje na žádost muslimů vyškrtnutí vepřového ze školních jídelen, omezení vánoční výzdoby ve školách a i absurdní odstranění Prasátka z Medvídka Pú od Disneye. Vše jsou prozatím jen návrhy, ale i tak z toho mrazí.
Děkuji.
Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2016 16:13:05 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
v tom s Vámi plně souhlasím. Pokud by u studentů byla shoda, že jim posun zkoušek nevadí, neviděl bych v tom problém. Osobně bych ale předpokládal opak a pak bych jako jediné možné řešení ke zvážení viděl nabídnout posun pouze muslimským studentům. Jestli to je nebo není v možnostech školy popravdě nevím. S vyškrtáváním vepřového z jídelníčků ve školních jídelnách nebo se zakazováním vybraných pohádek samozřejmě zásadní problém mám. Obecně platí, že host musí respektovat pravidla hostitele.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Heller