Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 16:40:18 - dodo13

Nemyslíte, že se to dalo čekat? Co teď bude dál?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sokujici-reportaz-britske-BBC-Merkelova-posila-Turkum-miliardy-dolaru-na-uprchliky-ti-je-ale-pry-tajne-vyvazi-do-valecnych-zon-417303

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2016 11:11:02 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.
Dobrý den,k tomuto neúspěšnému pokusu o uplácení Turecka jsem se již částečně vyjadřoval dříve. Postup Evropské komise považuji za zcela chybný. Domnívat se, že když EU Turecku nasype do pokladničky 3 miliardy EUR, to bude chránit zájmy Evropy, je pošetilý. Turecko chrání především zájmy svoje a ty nejsou se zájmy Evropy zdaleka totožné. Mnohdy jsou naopak zcela protichůdné. Jeho ambicí je stát se hegemonem na Středním východě a konflikt v Sýrii je z velké části důsledkem této snahy.Pravdou nicméně je, že Turecko dnes hostí  na svém území více než 2 miliony syrských uprchlíků a další kvůli pokračování konfliktu přicházejí. Je proto nanejvýš nutné Turecku s péčí o tyto uprchlíky ekonomicky pomoci. Ale až tehdy až Turecko začne beze zbytku plnit svoje sliby. Turecko je dle mezinárodního práva bezpečnou zemí a uprchlíci z válečných zón, mají hledat útočiště právě tam. Až proto Turecko beze zbytku zabrání odchodu uprchlíků do Řecka, pak nastane čas, aby i Evropa splnila slíbenou ekonomickou pomoc. Dříve ne.