Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.01.2016 8:52:02 - Brouk Pytlík

cit pro spravedlnost a solidaritu...

Děkuji za odpověď. I já, stejně jako Vy, mám cit pro spravedlnost a solidaritu. Bydlím v části města, kde byl celkem nedávno policií vyklizen takzvaný "squat" - tedy neoprávněně obsazený neobývaný a neudržovaný dům (použijeme-li slovníku právníka). Podle všeho ten dům byl jen kulisou pro pračku špinavých peněz, ale budiž. Mě vadí jiný rozměr věci - squatteři se chovali celkem slušně a rozhodně nikoho neobtěžovali. Já osobně jsem jim tam donesl pár věcí, které jsem už nepotřeboval (deky, starý plynový vařič atd.). Ti lidé ale nyní skutečně nemají kde být, což pro některé v těchto mrazech může být fatální. A proto mě může vzít čert, když pak čtu, jak si takzvaní imigranti ve značkové obuvi s mobily a tablety stěžují na "nelidské" podmínky v uprchlických zařízeních! Co by takový český bezdomovec dal za možnost přečkat zimu v luxusním "koncentráku" (jak píše ombudsmanka) v Bělé pod Bezdězem!!?? Není i tohle tak trochu problém státu??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2016 17:21:14 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Rozumím vaší pomocí i návštěvnosti, ale podotýkám,že squateři nejsou typičtí bezdomovci ,ale oni to považují za svůj způsob života. Stát musí zajistit nedotknutelnost soukromého majetku a vymahatelnost práva. Takže in tomto případě postupovala policie správně . Jistě ani vám by se nelíbilo,kdyby vám cizí lidé okupovali vaší nemovitost. Jinak souhlasím,že pomoc lidem bez domova by měl řešit stát a obce. Pokud ovšem o to tito lidé vůbec stojí . Právo na bydlení je podle mého názoru nedostatečně řešeno, protože není stále přijat zákon o sociálním bydlení. Snad se to brzy napraví, ČSSD  se snaží zákon prosadit ve vládě .