doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2016 8:50:05 - julim

Už jste si dost odpočinul ?

Je načase, teď když už tu není Ransdorf ,aby jste vystoupil ze stínu a trochu popohnal své spolustraníky k větší aktivitě. S rostoucím ohrožením imigranty se KSČM se svoji politikou může stát stranou poslední naděje před likvidací národního Českého státu. Prezidentské volby jsou až za dva roky, zatím se situace může už tak vyostřit, že silná KSČM s komunistickým prezidentem kterým byste mohl být Vy, by byla možná schopna se domlouvat i s polským PiS i východními sousedy. Kdo si myslí, že PiS je ultrapravicová strana je podle mého pozorování na omylu. Je to silně nacionalistická a katolická strana
se sociálním a levicovým cítěním.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2016 10:28:41 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
Posuzovat, co se daří a kde je nutné přidat na důrazu, rozhodovat o těch, kdo povedou stranu v příštích letech, bude nyní nadcházející sjezd. Vnímám některé kritické hlasy a sílící požadavky na důraznější postup a delegáti sjezdu nepochybně budou na tyto požadavky reagovat. Osobně mám zkušenost s tím, jak je v Poslanecké sněmovně politika středopravé vládní koalice i menších stran pravice, které jsou v opozici, tedy ODS a TOP 09, hašteřivá, chaotická. Republika má řadu vážných problémů, měla by čelit i vnějším hrozbám a nevýkonnost vlády, mizerné výkony vnitřně nejednotné koalice v parlamentu spolu s ublíženeckými hrátkami ODS a TOP 09 jsou zřejmé. Pro KSČM, a v tom Vám dám za pravdu, se za této situace otevírá prostor. Co se týče Vašich očekávání, která spojujete s příštími prezidentskými volbami, nemyslím si, že právě ty by mohly něco podstatného změnit. Česká republika je parlamentní republika a role prezidentů je v ní silně limitována, prezidenti nemají kompetence, kterými by mohli zásadněji měnit poměry ve prospěch demokratičtějšího a sociálně spravedlivějšího vývoje nebo kterými by mohli posílit bezpečnost občanů a českého státu. Lidé rádi spojují své naděje s konkrétními politiky nebo funkcemi, ale v české politice rozhodují strany, to, nakolik jsou odpovědné a nakolik jsou schopné nabízet a realizovat změny. Dnes je důležité, nakolik jsou schopny překonat úzce sobecké zájmy, korupční a klientelistické modely vládnutí a správy věcí veřejných. A KSČM má v tomto ohledu čistší štít než jiní. Což je dobré východisko, které je ale vždy nutné doplnit a rozvinout právě srozumitelně prezentovanou a pro občany přitažlivou alternativou každodenní politiky v obcích, regionech i na úrovni centra. Rád podpořím ty, komu dá sjezd důvěru a kdo budou nabízet a prosazovat právě takovou naši alternativu.