Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2012 18:33:56 - hugo

Rusko

Pane místopředsedo, prý se setkáte s zástupci občanské společnosti a s vůdci protestních hnutí požadujících spravedlivé volby a změnu politického systému v Rusku. Jakou šanci dáváte tomu, že v Rusku by spravedlivé volby nastaly? A co je třeba proto dle Vás udělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2012 17:22:04 - Dr. Libor Rouček
Smyslem těchto setkání bude vyjádřit podporu Evropské sociální demokracie snahám ruské společnosti o prosazení více lidských práv, demokracie a svobodných pluralitních voleb.

Zda je toto v Rusku uskutečnitelné? Stále více Rusů, jak ukázaly nejenom demonstrace, ale i samotné volby, si myslí, že ano. K tomu je potřeba zavedení plné svobody slova, možnosti volného zakládání politických stran, změny volebního zákona.

O nutnosti reforem je přesvědčen i odcházející prezident Medvěděv. Jen tak bude možno totiž do budoucna uspokojit stále větší požadavky ruské společnosti, včetně požadavků ekonomických. Popravdě řečeno, mají-li být reformy úspěšné, reformovat se bude muset - ve smyslu větší soudržnosti a efektivity- i ruská opozice. O tom všem budeme v příštích dnech v Moskvě jednat.

S přátelským pozdravem Libor Rouček