doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2016 8:25:24 - Fannyx

Dotaz

Hezký den přeji, něco mně leží v hlavě a rád bych znal váš názor. Institut CEVRO, dělají mu ted dost velkou reklamu u nás i v Izraeli . . . Je možné, aby naší mladou generaci učili lidé jako je pan Vondra, Sokol nebo Klvana? Mně osobně přijde, že nám tu budou vychovávat pátou kolonu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2016 15:11:37 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Škola, na kterou se ptáte, je jednou z desítek soukromých vysokých škol, které živelně vznikaly a které se v průběhu své existence musí jistě vyrovnávat s řadou problémů. Vím jen, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy hodnotilo v roce 2013 Vysokou školu CEVRO Institut jako stabilizovanou školou, která se flexibilně přizpůsobuje požadavkům na vzdělávacím trhu i trzích práce. Vytýkalo jí jako slabinu, že má vzhledem k nízkému počtu studentů málo vlastních vyučujících s plnými úvazky, že málo studentů vyjíždí studovat na zahraniční univerzity a dále nedostatečný fond studijní literatury. Ta škola má ale řádně akreditované obory, a splňuje tedy požadavky zákona, aby mohla působit jako vysoká škola a usiluje své slabiny překonávat. Nemíním spekulovat o nálepkách, typu "škola ODS", které s ní byly  v době jejího vzniku a prvních kroků spojovány. Mezi vědeckopedagogickými pracovníky nejen na této škole je v některých "politických" oborech jistě zřetelný výraznější názorový příklon k vidění světa průzorem NATO nebo pohledem "amerického světového četníka". Alexandr Vondra nekriticky prosazující zájmy Spojených států, proslavený aférou Promopro a údajným lobbingem ve prospěch zbraní nějaké firmy stejně jako T. Klvaňa nesoucí pověst neúspěšného propagátora radarové základny USA na území republiky nejsou ale, pokud vím, typickými příklady pedagogů působících na té škole. Ve valné většině na ní v souladu se zákonem výuku zajišťují a vyučované obory garantují aférami nezatížení lidé odpovídajícího vzdělání, vědeckopedagogických kvalifikací, zkušeností z pedagogické činnosti a výzkumu i praxe.