Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2012 12:07:04 - ZKopretinka

Občanské nepokoje

co říkáte na řešení situlace ve Vansdorfu v případu " občanských nepokojů". Neobáváte se podobné situlace v Mostě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2012 12:45:02 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Dobrý den, občanské nepokoje, které byly na Šluknovsku, mohou v podstatě vzniknout všude po celé České republice. Tedy i na Mostecku. Obecně se dá říci, že občanské nepokoje vzniknou a budou vznikat všude tam, kde budou hospodářské, sociální, ekonomické i národnostní dopady na běžný život spoluobčanů a lidí nejpalčivější a nejdrsnější.

Včera jsem zaznamenal v poslaneckých aktivitách výraz za několik přestupků "vysunout" lidi páchající přestupky (vícero) mimo území dané obce či města. Zajímavé řešení, není-liž pravda. Nerad kritizuji, ale nepřipadá mi toto řešení zrovna smysluplné a jak se bude provádět? Tím, že policisté (zřejmě státní policie nebo i městská ??) naloží takové člověka  a odveze mimo území obce nebo města a tam ho vyloží a sdělí mu, že po dobu X týdnů či měsíců nesmí vstoupit na dané území? A co když ten dotyčný toto nařízeí neposlechne a tajně se "vplíží" do města ? Co se bude dít dál?

Vzhledem k drobné míře kriminality, zvláště v regionech s vysokou mírou nezaměstnanosti mohou vzniknout skupiny "nepřízpůsobivých, kriminálních občanů" kočujících z místa namísto.  

Vím, že je těžké vymyslet a zrealizovat myšlenky jakékoli - bohulibé i ty méně pragmatické do reálného života, není to jednoduché. Možná - by stačilo málo, a to zajistit lidem podmínky pro práci, aby lidi měli práci a práci dobře placenou , aby měli chuť pracovat. Je to dle mého mínění nejlepší a nejvhodnější způsob prevence čehokoli.

Vše se tím nevyřeší, ale pomůže se lidem, kteří chtějí normálně žít a nechtějí živořit. Protože ten, kdo živoří buď časem zmalomyslní a rezignuje na cokoli, nebo se naopak zragikalizuje a to jsou možnosti pro vznik občanských nepokojů.

Politici ve všech sférách veřejného života od obcí, měst, krajů až po ty poltiky především vládí by měli konat, ne se přetahovat o to, zda dříve byla slepice nebo vejce, čili kdo za co může či nemůže. Jenže to je asi sci-fi, že ? (úsměv).

Hezký den

Karel Novotný