Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2016 13:40:59 - Elissa

Bezvízový styk pro Turecko 2

Dobrý den, před několika dny jste mi odpovídal, že zavední bezvízového styku s Tureckem na podzim tohoto roku nevidíte jako reálné. Nyní, po summitu EU - Turecko navrhl Turecký premiér zrušení víz již od června. Ptám, se jak je vůbec možné, že to EU neshodila ihned ze stolu? Navíc se Davotoglu ještě holedbá, jak Turecko dbá na dodržování svobody slova a tisku. To je snad výsměch ne? http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/396997-turecka-vlada-likviduje-opozici-zabavila-dalsi-medium.html Jaký máte na toto názor, proč paní Merkel neustále ustupuje, již začínám věřit, že je řízena někým jiným a její plány nejsou čisté. Evidentně se ještě včera spolu s p. Junckerem snažila dohodu protlačit, naštěstí to neprošlo, no iluze si nedělám... Proč někdo "nahoře" konečně nahlas neřekne, že Davotoglu je lhář? Což evidentně, po včerejším prohlášení o svobodě projevu je. Lidé nevydrží všechno a když vidí jak se vedení EU chová, ztrácejí víru v rozumná a postupná řešení. Děkuji, Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2016 12:56:17 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den,
ano, návrh sice existuje, ale Turecko má problém v tom, že pokud vím, tak zrušení víz je neakceptovatelné pro německou CDU/CSU, která je nejsilnějším německým uskupením. Navíc nevím, jakou má plán dohody s Tureckem šanci na úspěch. Např. proto, že Kypr odmítá obnovení přístupových rozhovorů, což ztěžuje realizaci dohody. Myslím, že další jednání s Tureckem budou i nadále velmi komplikovaná. I v  případě schválení hrozí soudní dohra a dohoda s Tureckem sklízi kritiku ze všech stran. Nechci nic předjímat, ale stále si myslím, že zrušení víz pro Turecko by bylo velmi komplikovanou záležitostí.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský