Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2016 9:45:42 - norberthavel

senát

Plánujete něco, co by pozvedlo prestiž senátu? K čemu nám je 81 senátorů, když o některých z nich nikdo neslyšel? Vás aspon ctí, že odpovídáte, jiní se ale najdou čas ani na to!!!!!! Doufám, že mi neodpovíte obecné fráze o významu senátu, protože i o tom se dá spekulovat. Slovensko senát nemá a je snad méně demokratické než Česko?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2016 21:39:09 - Jaroslav Doubrava
 Dobrý večer. Nelehkou otázku, vlastně úkol přede mne stavíte. Myslím, že na jednání a chování jednotlivých senátorů musí odpovědět jejich voliči. To já opravdu nemohu.A význam Senátu? celou dobu kritizuji tu skutečnost, že, krom ústavních zákonů, má vždy poslední slovo Sněmovna. Ta má právo, prostým jedno sto jedním hlasem přehlasovat všechny závěry Senátu, ale i prezidenta. Tak negovat celou práci Senátu. Tak která komora Parlamentu rozhoduje. Pokud se toto nepodaří změnit, Sněmovna si svou převahu vzít nedá, Navíc, bude li Senát řešit tak "důležitá" témata, jako tomu bylo na poslední schůzi, tím myslím diskuse nad tím, jestli se má prezident vyjadřovat tak, či onak, nabádat ho, aby nerozděloval národ a pomíjet při tom, že jeho preference hovoří více o tom, že je tomu právě naopak atd. to o významu Senátu pochybnosti vyvolávat může. Nezbývá, než se stále snažit o dohodu změny se Sněmovnou. Toho všeho si zřejmě jsou na Slovensku vědomi a proto Senát nemají. Děkuji za položení otázky. Nevím, jestli Vás odpověď uspokojila. Pokud ne, můžeme o ní dále diskutovat. Raději ale osobně. Krásné dny Vám přeji. Jar. Doubrava