RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2016 10:35:46 - Edita Pf.

ministryně práce a sociálních věcí - podruhé

Dobrý den, nevím, jak jste usoudil, že mění svou identitu, ale zřejmě půjde o nějakou obranou strategii, jak se vyhnout přímé odpovědi. Můj předchozí dotaz měl titulek extremistka, ale nevím, že by tu byl někdo s takovým nickem. Nebo Vám vadí, že jsem vám položila víc jak jeden dotaz? To je přeci diskuze, nebo ne? Já Vás slušně požádala, zda se vyjádříte k zákonům, které navrhuje ministryně. Samozřejmě jsem očekávala, že svou odpověď zdůvodníte, ať bude jakákoliv. To je přece diskuze, od toho jsou vám dotazy kladeny. Jedné věci také nerozumím. Na počet obyvatel máme zákonodárců více než třeba v sousedním Německu. Myslíte, že tam tak občané nemají své zastání? Pokud se rozhodnete odpovídat, poprosím nepolitickou přímou odpověď. Děkuji a mějte hezké Velikonoce

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2016 9:27:23 - RSDr. Miroslav Opálka
Vážená paní, pokud se mnou chcete vést dialog či rozhovor, tak mám kancelář v Opavě anebo v Praze. Jinak veřejně známý mail opalkam@psp.czTéměř ke všem zákonům z dílny MPSV se vyjadřuji veřejně na mikrofon v PS PČR. Viz http://www.psp.cz/eknih/2013ps/rejstrik/jmenny/5322.htmlVyjadřuji se však k předlohám v paragrafovaném znění, ne k medializovaným nápadům. Zatím se mi nejeví Vaše dotazy jako snaha o diskusi. Vy chcete pouze potvrdit svůj názor. A to není diskuse. Na to tu nemáme ani prostor. A co se týká snížení počtu zákonodárců, vše je možné, pokud je k tomu politické vůle. Já tento počet nestanovoval. Vycházel z historického počtu sedadel v jednacím sále. Menší počet však bude znamenat, že v PS nedostane na menší strany - zástupce menšinových názorů, což nepovažuji za demokratický pokrok.