Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2016 15:45:16 - amoska

Uprchlíci

Pane Hellere,
s ohledem na skutečnost, že jste neprožil život v totalitním režimu a nemůžete se tudíž k této době zasvěceně vyjadřovat, mě velmi zajímá, jak jste dospěl k názoru, že Karek Gott je fanoušek komunistického režimu.
Vím o čem mluvím, já narozdíl od Vás v té době žila.. Informace, že podepsal anichartu není pro mne dostačující odpovědí.
S ohledem na Váš věk se nedomnívám ,že jste muž, který má bohaté životní zkušenosti, tak proč ty kyselé hrozny?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2016 10:46:25 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
základním předpokladem znalosti historie není osobní prožitek, ale studium. Pokud by to bylo tak, jak říkáte, museli bychom pozavírat historické ústavy, protože například dobu husitskou jsme nezažili nikdo. 
Svoje tvrzení, že pan Gott byl fanouškem minulého totalitního režimu opírám o veřejně dostupné zdroje. Například jeho dopis prezidentovi Husákovi v období normalizace.
Není to o kyselých hroznech, ale znalosti naší historie. Osobně znám řadu lidí a rodin, jejichž životy byly mrzačeny zločinným komunistickým režimem.
Přeji pěkný den.
S pozdravem
Šimon Heller