Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2016 16:02:30 - žabkaa

komunističtí umělci

Je nad slunce jasný, že Gott je prominentní komunistický zpěvák. Jinak by přeci nemohl zpívat a cestovat v takové míře, jako řada ostatních umělců, kteří s komunistickou vládou nesouhlasili. Navíc není sám. Co třeba taková Zagorka. Ale co mě zaráží je, že mají takový úspěch i dnes, kdy je řada nových, dobrých zpěváků. Ne že by Gott zpívat neuměl, že by si nikdo jiný nezasloužil Slavíka si rozhodně nemyslím. Jaký názor máte na to, že tito komunističtí umělci jsou stále tak populární? Je to nějaký pozůstatek doby, nostalgie....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2016 10:51:09 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Revoluce proběhla před 25 lety a než dojde k obrodě naší společnosti, kterou 40 let mrzačil komunistický režim, potřebujeme ještě minimálně jednou tolik. Právě 50 let je období, kdy dojde ke kompletní obměně generací. Ne náhodou putoval Mojžíš s Izraelity po poušti 40 let. Dnes jsme stále ve fázi, kdy řada lidí kolaborující s minulým režimem zastává vysoké funkce a má vliv. Věřím, že se to změní.
Přeji pěkný den.
S pozdravem
Šimon Heller