PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2016 15:51:22 - Sluníčko sedmitečné

OKD a co se zaměstnanci....

Dobrý den pane Skála, fandím Vaší straně....Měla bych návrh, co s lidmi z OKD. Ať tam vybudují státní zemědělský podnik dotovaný vládou - ať stát vydá peníze na to, co tvoří hodnotu a pronajme si pozemky od vlastníků. Tím stát vytvoří majetek a najde místo pro zaměstnance z OKD a nejen pro ně. Takto by šlo vytvořit zemědělské podniky v místech, kde je vysoká nezaměstnanost. Přemýšlejte o tom....Je třeba, aby stát podporoval naše zemědělství, naší soběstačnost ČR. Myslíte si, že je to zrealizovatelné??? Lepší, než vyplácet peníze a vyhazovat je oknem....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2016 6:08:15 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Nápad je to každopádně zajímavý. Nakolik se dá realizovat v tamních podmínkách, však mohu bez znalosti řady konkrétních okolností posoudit jen těžko. To hlavní však bije do očí i na dálku. Poté, co kdosi vyraboval jeden z velmi hodnotných ekonomických zdrojů naší země, teď následky toho pitavalu hází na triku státu, a ve finále tak nás všech. To vyděračství vrhá skvělé světlo i na otázku, co, proč a jak se smí či nesmí „znárodňovat“. Případů typu OKD bude přibývat. A až to překročí jistou mez, přestane být svatokrádeží i úvaha, zda se smí znárodňovat až zlodějské bankroty, anebo raději podniknout kroky, které tomu spolehlivě předejdou. Á tedy zrušit prohibici demokracie v ekonomice. Protože doly, patří-li nám všem, nekrachují a neženou své zaměstnance na úřady práce. Skutečně směrodatná otázka zní jednoznačně: Co je legitimnější a důležitější? Lidská práva tisíců horníků – anebo totalitní vrtochy chamtivého přivandrovalce?