doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2016 10:24:01 - Alena Klečková

Sudeťáci a Herman

Zdravím pane poslanče,po návštěvě pana ministra Hermana v Norimberku a po reakci premiéra Sobotky na tuto návštěvu,se domnívám,že už započala cesta k odškodnění sudetských Němců. Oni sice prý nemohou vznášet žádné nároky atd.Ale co by něco takového dělali!My jim to nacpem do chřtánu sami.Naše veřejnopr.televize nám už podsouvá jak to vlastně bylo a jak se Němcům ubližovalo,Havel se tam dokonce jel omlouvat,Herman tan jel uzavřít freundschaft....Nakonec to dopadne tak,že v českém parlamentu odhlasují poslanci odškodnění sudetským Němcům,generálku už měli při církevních restitucích,to abychom věděli jak se to všechno dělá! Když si vzpomenu na to,jak jakýsi církevní hodnostář prohlašoval,že církev nebude vznášet žádné nároky na stát....Taky nemusela! Bylo to zhruba tak nějak? A asi i bude.Přeju hodně zdraví.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.06.2016 14:03:25 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

 Vaší otázce a  rozhořčení, které vyslovujete, rozumím. Premiér Sobotka a  D. Herman překročili nejen míru dobrého vkusu, když "zařídili" oficiální vládní účast na akci zahraničního spolku, který vznikl s cíli revanše a přehodnocení důsledků porážky nacistického Německa. Prokázali i mimořádnou míru nezodpovědnosti. Partnerem české vlády je vláda Spolkové republiky Německa a lokajské poklonky zahraničním spolkům, navíc spolkům tohoto typu, dehonestují vládu a poškozují zájmy České republiky. Rizika takového lokajského chování jsou nedozírná. Některé servilní plky ministra kultury na té sešlosti fakticky zpochybňují platný právní řád České republiky, rozhodnutí vítězných velmocí a ohrožují zájmy republiky a právní jistoty českých občanů. Přitom už dříve předseda vlády, který ministra na sraz landsmanšaftu vyslal, v řadě kauz prokázal neprozíravost a neschopnost domyslet důsledky a škody. Tak jako v případě desítek miliard z OKD, které byly vyvedeny do daňových rájů a nezasloužených dividend, kdy zaplatit škody po krachující důlní společnosti OKD má nyní namísto party Z. Bakaly stát, tedy občané. Za mizerné smlouvy a sliby Z. Bakaly a B. Sobotky si nikdo nic nekoupí a dnes se už ani jeden z nich k odpovědnosti nehlásí. Jsem si jist, že také škody hrozící z námluv B. Sobotky a D. Hermana s landsmanšaftem oba pohotově přesunou na české občany a stát.