plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2019 18:05:47 - Pariska

Proč neřešíte to podstatné?

Nemyslíte, že otevření obchodů ve státní svátky je jen malicherný problém v porovnání třeba s tím, že někteří nemají ani za co nakupovat? Že i když ekonomika roste, stále je naše životní úroveň v porovnání se západem mizivá. Nebo i to, že jsme nuceni draze platit za něco, co jinde nechtějí jíst? Není třeba spíš řešit důležitější věci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2019 9:05:11 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den.

Já jsem reagoval na novelu zákona, který nám byl do Senátu z Poslanecké sněmovny.

A nemyslím si, že pro majitele či provozovatele obchodů, ale i pro docela dost občanů je to malicherný problém.

Hlavně si ale nemyslím, že by to měl být stát, který by měl tuto věci určovat.

Jinou otázkou jsou ty další problémy, které zmiňujete.

V tuto dobu by vlastně neměli mezi námi být občané, kteří «nemají za co nakupovat», jak píšete. Buďto by měli, mohou-li, pracovat, případně je tady stát se svým sociálním systémem.

Problémem jistě jsou «samodůchodci», matky - samoživitelky, ale jak jsem psal, náš sociální systém by měl umět těmto potřebným lidem pomoci.

Na druhou stranu si nemyslím, že naše životní úroveň v porovnání se Západem je mizivá, případně může být problém v tom, co si kdo pod tímto termínem představujeme.

Na závěr asi narážíte na tzv. dvojí kvalitu potravin. To jistě problém je, bohužel ale stávající vláda odsouhlasila polovičaté řešení EU, které ve své podstatě dvojí kvalitu (složení) potravin připouští.

S úctou

Zdeněk Nytra