prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2019 14:35:26 - Franta Kamarád

Daně

Mám na vás věcný dotaz. Proč zvyšujete daně jen u alkoholu a tabáku a ne třeba u sladkých limonád nebo sladkostí? A co ze zvyšování daní budeme mít my, jako prostý lid? Proč třeba nedáte peníze, které získáte lidem na zdravotní péči? Protože vy děláte pravý opak a třeba rušíte příplatky na brýle nebo se snížili příspěvky třeba u zubaře. Za vše si musíte naopak zaplatit. To je přeci neadekvátní.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2019 19:00:51 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Daň na tabák je  u nás nižší než   v některých jiných  evropských zemích. Negativní  dopad užívání tabáku a tabákových výrobků na lidské  zdraví  je znám, rovněž o dopadu vyšší konzumace alkoholu není  pochyb. Bohužel, konzumace alkoholu a tabáku je  u mladé generace. Na zdravotní  péči je uvolňováno  každý  rok vyšší objem finančních prostředků tak,  aby bylo  možné hradit diagnostiku  a léčbu i moderními  prostředky, což je, samozřejmě, finančně náročné. Konzumace sladkostí je vysoká, máte pravdu, ale upřednostňujeme raději opakovanou edukaci.