prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2021 13:32:10 - Kamča J.

Očkování rodiček a dětí

Jaké jsou důkazy o tom, že očkování neohrozí těhotenství nebo schopnost otěhotnět a samotný plod či dítě? Já rozumím tomu, že lze proces testování administrativně urychlit, možná i nějaké testy, ale opravdu se ví, zda je pro těhotenství a dítě také bezpečné? Jak a kdy se to stihlo otestovat? Doporučila byste mi testování, když se snažíme o miminko? Nemůže to tělo třeba i nějak rozhodit? Protože co vím, dětem očkování není doporučeno. I když nevím, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2021 21:29:29 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Očkování proti původci  nemoci COVID 19 není  zatím určeno  pro děti, informace   a upřesnění bude  jistě docházet v průběhu dalších týdnů. Vakcinace  má nyní ochránit zejména rizikové  skupiny, čímž se ochrání i  další část  populace tak, jako u  jiných očkování. Všichni bychom  si přáli více  pozitivních informací, ale musíme  vyčkat, současné doporučení  vychází  z  provedených testů a výrobce uvádí seriózně ( dle mého názoru) získané výsledky.