prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2021 14:23:13 - Berika

Ve světle nových informací

Je podle vás na místě usilovat o vakcíny z Ruska a Číny, i po zkušenostech třeba ze Slovenska, které má s vakcínami s Ruska problémy (https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/sputnik-rusko-vakcina-koronavirus-moskva-slovensko-madarsko-cesko-ockovani-covid_2104130633_eku) a sama Čína přiznala, že její vakcíny nejsou příliš účinné (https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nase-vakciny-moc-ucinne-nejsou-priznala-cina-40356716)?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2021 15:24:10 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Vakcinace je účinnou prevencí  infekčních emocí  a v případě COVID 19 stále ještě běží závod s časem, aby se  ochránilo co největší množství osob. Jakékoli vakcíny, které by se  podávaly  v ČR musí projít platným procesem , který patří do  gesce Státního ústavu pro kontrolu léčiv, protože musí být potvrzena jejich bezpečnost.O  jednání o dodání čínských vakcín nevím, na Slovensku byla ( dle dostupných zdrojů) zjištěna nestabilní  šarže, což se občas stává i  u jiných léků, a proto jsou  zavedeny  kontrolní  mechanizmy, které jsou důležité právě pro zajištění bezpečnosti.