prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2023 17:17:00

Výrobci léků absolutně podcenili situaci po dvou covidových letech

Výrobci léků absolutně podcenili situaci po dvou covidových letech

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k příčinám nedostatku léků

 Už řadu měsíců se stejně jako zbytek Evropy potýkáme nedostatkem léků. Mnozí se oprávněně ptají, proč jeho řešení trvá tak dlouho. Bohužel, výrobci absolutně podcenili situaci po dvou covidových letech. Navíc moji předchůdci neudělali pro zvýšení odolnosti České republiky proti výpadkům prakticky nic. Inu, podle vzoru „Ti, co měli přijít, nepřišli.“ Proto jsme se hned po mém nástupu pustili do nápravy a konkrétní výsledky jsou jasné:
  • Už od prosince loňského prosince platí naše novela, umožňující hradit ze zdravotního pojištění mimořádně dodané léky, které jsme také zajistili. Další mimořádné dodávky (nad rámec těch běžných) budou v lékárnách od května.
  • V řádu týdnů vládě předložíme další novelu, která mj. stanoví povinnost držet zásoby léčiv, aby se při jejich výpadku zabránilo nedostatku.
  • Podařilo se také řadu plánovaných dodávek urychlit a domlouváme i dlouhodobou spolupráci a dodávky na podzim, jako se povedlo například v Jižní Koreji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama