prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2015 22:26:00

Celá Evropa by měla hledat kompromis přijatelný pro všechny

Celá Evropa by měla hledat kompromis přijatelný pro všechny

Senátoři klubu KDU-ČSL a nezávislí vyzývají v souvislosti s uprchlickou krizí k racionální diskusi i racionálním krokům

Senátoři se ve středu zabývali aktuálními návrhy Evropské komise na řešení uprchlické krize. V usnesení vyzvali vládu, aby dále posilovala přímou pomoc členským státům EU i třetím zemím, které jsou nejvíce zasaženy současnou migrační krizí.

Před jednáním pléna navštívil senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, který se senátory diskutoval o aktuálním stavu a možnostech řešení migrační krize. „Současnou situaci vnímáme jako mimořádně vážnou a potenciálně nebezpečnou. Považujeme za důležité o řešeních uprchlické krize racionálně diskutovat a následně racionálně jednat,“ uvedl předseda Výboru pro záležitosti EU a senátor klubu KDU-ČSL a nezávislí Václav Hampl.

Senátoři se zabývali také otázkou kvót pro přerozdělování běženců. Senát ve svém usnesení odmítl povinné kvóty. „Velké členské státy EU by neměly při hledání řešení uprchlické krize přetlačit malé státy, ale platí to i naopak. Celá Evropa by měla hledat kompromis přijatelný pro všechny země. Navrhujeme provázat přesuny běženců mezi jednotlivými zeměmi s efektivním pokrokem v řešení příčin současného stavu, jako je ochrana vnějších hranic či vracení neúspěšných žadatelů o azyl. V těchto oblastech se podle nás fakticky děje stále málo,“ doplnil senátor Václav Hampl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama