Biopotraviny jsou takové potraviny, které:
- Jsou produktem ekologického zemědělství
- Při jejich výrobě či pěstování nebyly použity pesticidy nebo umělá hnojiva (např. ochrana před škůdci a plevely je založena na přirozených nepřátelích, tedy na promyšleném střídání plodin, nikoli na postřikách)
- Nebyly geneticky modifikovány
- Zvířata mají možnost volného výběhu a krmí se přirozenými krmivy bez stimulátorů růstu a hormonálních přípravků, nežijí namačkána na malých prostorech
- Při jejich zpracování nejsou používány umělá barviva či ochucovadla
- U každé biopotraviny musí být prokazatelný původ, jenž je přísně kontrolován (minimálně 1x za rok)
Výhody bio potravin:
- Mají přirozenou chuť (neobsahují rafinovaný cukr, rafinovanou mouku, umělá sladidla, barviva a příchutě, nedochází k jejich síření.) a jsou zdravější
- Jejich koupí podporujeme přirozené zemědělství (bez podávání růstových hormonů a antibiotik)
- Jejich pěstování chráníme budoucí generace (neničíme vzduch, půdu a vodu chemickými jedy – pesticidy, herbicidy či umělými hnojivy)
- Lidé při práci na farmách nejsou ohroženy jedy
- Bioprodukte snižuje naši závislost na neobnovitelných zdrojích
- Jejich konzumací se můžeme vyhnout řadě nemocí (alergiím, atopickým ekzémům apod.)
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Redakce