Exministr John bojoval se starostou pražské jedenáctky. Kvůli ženě

29.11.2011 9:48

O korunku velmi půvabné Missis Čechy 2012, kterou se v Mariánských Lázních stala štíhlounká černovláska Sandra Fišerová, se utkali v dražbě Radek John, šéf Věcí veřejných a starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (ODS). Vítězně pak vyšel z klání Radek John, který za korunku Missis Fišerové zaplatil rovných 15000 korun.

Exministr John bojoval se starostou pražské jedenáctky. Kvůli ženě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

 „Bydlím na Praze 5, tak zvyšuji nabídku na 5000 korun," uvedl hned v úvodu dražby John a vzdálil se tak o dva tisíce zájemcům, kteří zpočátku přihazovali jen po stokorunách. „Mlejnský bydlí na Praze 11, tak by se měl předvést," rýpnul si do svého rivala John.

Vykolejený starosta

 Starostu Prahy 11 jeho výzva natolik vykolejila, že omylem snížil svoji nabídku a pokusil se tak o „Holandskou dražbu" směrem dolů, což samozřejmě licitátor neakceptoval. Nabídka šla potom od dalšího dražitele na rovných deset tisíc korun.

John šel tvrdě za svým

John tak zvýšil nabídku na 10 500, Mlejský pak11 tisíc korun, aby částkou dokázal příslušnost ke své radnici. V dražbě však byl ještě Rudolf Kozák, manažer komunikace Severočeské doly a.s., který přihodil na 13 tisíc. O korunku půvabné Missis ovšem nechtěl tentokrát přijít Radek John a svojí poslední nabídkou na 15 tisíc korun už si nenechal trofej nikým vzít.

Nikam neuteču, sliboval exministr

„Máte u sebe tuto částku," zeptal se Johna bezprostředně po dražbě licitátor a ředitel soutěže Missis Miloš Skácel. „Mám kartu, něco mám u sebe v hotovosti, určitě to dám dohromady. V nejhorším případě mi den počkáte. Když už jsem s touto soutěží spojován 19 let, tak mě můžete věřit, že nikam neuteču," vtipkoval Radek John, který je u soutěže Missis opravdu již od jejího vzniku, celých 19 let. John začínal u Missis jako moderátor, zpovídal také maminky při rozhovorech, které jsou jednou ze soutěžních disciplín, nyní je předsedou poroty.

Soutěž Missis je založená na společném vystupování maminek s jejich dětmi, kdy porota hodnotí jejich sehranost, pohotovost a nápaditost. Hodnotí se samozřejmě i půvab a šarm maminek. Vítězku Missis Čechy Sandru Fišerovou v soutěži doprovázel její syn Eric.

Výtěžek z dražby korunky a dalších 18 500 korun, které se vybraly od návštěvníků akce, putovaly na charitu. Finance převzal plzeňský biskup František Radkovský, který je využije ve prospěch domovů pro matky s dětmi v nouzi, část peněz putoval také do dětského domova Mariánských Lázních.

Více čtěte:

Ten John se snaží. Ale už je pozdě

Více o Radku Johnovi ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…