Hájku, trapný šašku, uráží šéf kolínské TOP 09

24.08.2011 11:58

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek se pustil do vicepremiéra Schwarzenberga. Chce jej dokonce žalovat. Dotklo se jej, že ho ministr zahraničí označil za Klausova poskoka. Celá aférka vyvolala trochu rozpaky, někde i rozhořčení. Redakci serveru ParlamentníListy.cz se ozval předseda TOP 09 v Kolíně Pavel Kárník.

Hájku, trapný šašku, uráží šéf kolínské TOP 09
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedové pravicových stran - Karel Schwarzenberg a Petr Nečas

„Vážený pane vicekancléři, dovoluji si požádat, abych byl zahrnut do Vaši žaloby na pana místopředsedu vlády Schwarzenberga, který Vás - jak říkáte - urazil slovem poskok. Dále jste řekl: „Na jednu stranu se zaklínají politickou kulturou, na druhou stranu tolerují urážení občanů bez modré krve významnými členy vlády. A s tím já se nechci smiřovat. Jsme v republice".

ANO máte pravdu - jsme v republice a nikoliv v království, přesto se jako občan této republiky stydím za spolupracovníky pana prezidenta, kteří svými výroky dělají naši republice ostudu. Tomáš Hájíček z kapely Krucipusk zpívá na albu Ahoj: "Chcem Krále a ne Vaška! Šaška! Vaška! Šaška! Prase.Byl jste tehdytakrozhorlen? Takže jako občan republiky bez modré krve, si dovolím půjčit část textu z uvedené písně a nazvat Vás hodně hlasitě "Trapným šaškem". To snad půjde zažalovat bez problémů...," napsal pro ParlamentníListy.cz Pavel Kárník, předseda RO TOP 09 Kolín a člen předsednictva Středočeské krajské TOP 09.

Celý text Pavla Kárníka ZDE

Hájka naštvalo Schwarzenbergovo vyjádření pro časopis Týden. Ministr na dotaz, čím ho zaměstnává prezident Klaus, prohlásil: „Svou starostlivostí o pražské pochody. (...) Jeho poskok Hájek to za něj řekl. Prezident má na tohle své lidi."

Hájek ministrovo vyjádření považuje za hrubou urážku instituce prezidenta republiky. Bude se proto bránit právními prostředky. Schwarzenberg na svém vyjádření nic urážlivého nevidí.

Hájek: Prezidenta nemůže urážet ani šlechtic

Podle Hájka nesmí hlavu státu a její okolí beztrestně urážet ani člen vlády s modrou krví, neboť žijeme v republice. „Prezident republiky nezaměstnává žádné poskoky, jak by si pan Schwarzenberg mohl vzpomenout ze svého působení na Pražském hradě," prohlásil vicekancléř v úterý v tiskovém prohlášení. Vzpomněl tak dobu, kdy byl Schwarzenberga kancléřem za prezidenta Havla. „Byl jsem hrdý na to, že jsem prezidentův podržtaška," prohlásil Schwarzenberg.

Čtěte také:

Hájek: Čekám, že se mi pan Schwarzenberg za urážku veřejně a hodně hlasitě omluví

Hájek se rozjíždí: Pane kníže, za Havla by Vás popravili 

Kníže je orel a Bátora moucha se slovním průjmem, hřímají topkaři 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…