Kůže – promítací plátno organismu

14.07.2013 0:00

Pokožka je dokonalým komunikačním kanálem mezi naším tělem, myslí a vnějším světem.

Kůže – promítací plátno organismu
Foto:
Popisek:

Může být vysušená, ale i šupinatá, mastná, zanícená, zarudlá, podrážděná, přecitlivělá a tím vysílá jasný signál: „V těle není něco v pořádku!“

Umíte ve své pokožce číst?

Čelo ukazuje stav střevního traktu. V místě, kde vám začínají růst vlasy se promítají poruchy močového měchýře, stav žlučníku je zobrazen na spáncích. Jestliže je jeho činnost narušena, na spáncích se vytvoří vyrážka a zarudnutí, které často doprovází bolest hlavy v této oblasti. Tváře zase podávají zprávu o plicích. Při poruchách plic se na tvářích objevují cévní kresby nebo zarudnutí.

Křídla nosu zobrazují průdušky -je na nich možné pozorovat zčervenání, vyrážku a velké póry v případě, že nejsou zcela v pořádku. Některá onemocnění srdce se vyznačují vznikem červených skvrn v horní části levé tváře; sinalá (namodralá) barva úst se často objevuje v souvislosti s narušenou činností srdce a poruchou krevního oběhu.

Brada naznačuje stav pohlavních orgánů člověka. Zarudnutí nebo vyrážka na bradě zobrazuje onemocnění vedlejších pohlavních orgánů a vaječníků u žen. U mužů nasvědčuje o onemocnění prostaty.

„Stav pokožky ukazuje i naší sebeúctu,“ říká léčitelka a bylinkářka Venuše Studničková.  „To, jak se máme rádi a jak se o sebe staráme, jak se hýčkáme a rozmazlujeme. Vždyť naše pokožka je k hýčkání přímo stvořená: všimněte si, jak reaguje na doteky při masáži, nebo když do ní vtíráme krémy ,nebo omýváme vodou.“  

V dnešní době plné spěchu, napětí a práce je nejdůležitější naučit se udržovat rovnováhu - tedy stejné množství energie jako věnujeme práci a péči o rodinu, bychom měli věnovat i sami sobě. Udělejte si na sebe čas, zklidněte se, vdechujte čistý vzduch při procházce lesem, připravte si voňavou koupel, dopřejte si masáž, relaxujte a jezte hodně čerstvých vitamínů. Pijte hodně tekutin a zkuste i bylinky: „Šťáva z nati a kořene čerstvé smetanky lékařské užívaná vnitřně udržuje pleť čistou a zbavuje ji furunkulózních projevů,“ říká Venuše Studničková. „Podobně působí i kopřivová šťáva nebo nálev z nati kopřivy.“  Vaše pokožka na obličeji bude určitě vypadat jinak.  

PODVAL:
Máte problémy se zarudnutím pokožky obličeje? Trpíte na rozšířené žilky?
Vyzkoušejte biotechnologickou emulzi ROSACEUTICAL. Působí preventivně, ale současně se stará i o změny, které už nastaly. Přípravek obsahuje látku, která podporuje metabolismus kožních buněk především ve vrchní části pokožky, současně zmenšuje viditelnost povrchových žilek. Velmi účinné jsou rostlinné složky v emulzi - extrakt z lípy posiluje stěny malých krevních cév a má protizánětový účinek, cypřišové plody potlačí příznaky žilové nedostatečnosti, obsahují esenciální olej, který při vnějším použití stahuje křečové žíly a zpevňuje krevní cévy.

Vyhlazení obličeje
Víte, že existuje možnost kůry pro zachování a zlepšení kvality pokožky, něco jako účinný laser?? Séra Laserceutical ! Při přesném používání po dobu 9- 12 měsíců můžete očekávat: svěží pokožku se zdravým ruměncem hladkou, čistou pokožku, výrazné omezení jemných vrásek a pigmentových skvrn redukci zjizvených a hnědých míst na tváři. Odstraňují odumřelé kožní buňky, vytváří se novější pokožka, která nastartuje proces vyhlazování.

(mb,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…