Nejsem politická panna, tvrdí Talmanová ke své kandidatuře

28.07.2010 22:10

Novomanželka Lucie Talmanová se sice doma nenudí, ale na návrat do politiky se těší. Na Kutnohorsku kandiduje do Senátu a těší se na boj o místo na výslunní i na práci v horní komoře parlamentu, kterou ještě nepoznala.

Nejsem politická panna, tvrdí Talmanová ke své kandidatuře

Bývalá místopředsedkyně Poslanecké sněmovny do parlamentních lavic nevstupovala s panenskou nervozitou, řídila schůze sněmovny a prošla již mnoha politickými bitvami. Jako milenka premiéra a matka jeho dítěte, byla i oblíbeným cílem bulváru, takže ji těžko může něco překvapit.

Nyní se rozhodla kandidovat do Senátu v kraji, kde trávila dětství. „Kutnohorsko je místo, kde jsem v podstatě vyrůstala. Na chatě v Útěchvostech jsem od malička trávila každé prázdniny, jezdili jsme tam víkend, co víkend. To byl hlavní důvod, proč jsem kandidaturu přijala. Je to mé útočiště, místo, se kterým mám spojené nejhezčí vzpomínky. Asi jsem i trošku sentimentální. Znám místní problémy a možností spolupráce je opravdu dost. Chtěla bych pro zdejší lidi pracovat i bez senátorského mandátu," řekla ParlamentnímListům.cz Lucie Talmanová.

Politika zhrubla

„Moje rozhodnutí kandidovat do Senátu padlo již loni, v době před předčasnými volbami, které se nakonec nekonaly. A když jsem jednou kývla, už jsem neviděla důvod, proč měnit rozhodnutí. Myslím, že by to bylo nefér," sdělila Talmanová, která soudí, že prostředí v Senátu by mohlo být kultivovanější než ve sněmovně.

„Ve sněmovně mi v poslední době přišlo, že politika značně zhrubla. On to začal vlastně Miloš Zeman a pak se to vyvíjelo dál a dál. To mi vadí i přes to, že nejsem v politice žádná panna, pohybuji se v tom prostředí dvanáct let."

Syn trpět nebude

Talmanová se v červnu vdala za svého partnera, Mirka Topolánka, se kterým vychovává syna Nicholase, pojmenovaném po vzoru páru z ODS, francouzském prezidentovi Nicolasu Sarkozym. Topolánek po odchodu z čela ODS s médii zatím vůbec nekomunikuje. 

Tříletý chlapec sice dvaačtyřicetiletou matku dost zaměstnává, ale péči o něj zvládala i během vysoké funkce ve sněmovně. Navíc v minulosti vychovala dvě dnes již dospělé děti svého expřítele, jehož žena zahynula při autonehodě. „Nicholas určitě mojí prací v Senátu trpět nebude. Tatínek se o něj také dokáže postarat," tvrdí půvabná politička.

Související:
Odchod z politiky nebude. Talmanová chce do Senátu
Talmanová: Všichni lídři, kromě Svobody, mají za sebou rozvod
Talmanová: Sbohem sněmovno!

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…