Paroubek slibuje, že spisovatele Klause trumfne

03.04.2011 17:34

REVUE Každý má jiný vkus. Zápisky z cest Václava Klause se někomu mohou líbit, někomu mohou přijít trochu povrchní. Příliš objevné rozhodně nejsou, nicméně člověk se dozví řadu zajímavých věcí, například, že Argentinci chodí hezky oblečení či, že hitem Buenos Aires jsou psí chůvy. Každopádně slohové práce pana prezidenta nechce nikdo kritizovat, jedinou výjimkou je Jiří Paroubek. Slibuje, že jeho kniha „Ve službě republice" bude mít vyšší úroveň.

Paroubek slibuje, že spisovatele Klause trumfne

Zápisky s cest jsou již tradičně spojeny s návštěvou hlavy státu v zahraničí. „Z projíždění hlavním městem mám několik poznatků. Prvním z nich je to, že na počátku podzimu, který na jižní polokouli právě začíná, kvetou keře a stromy jako u nás na jaře. Bylo mi vysvětleno, že je to normální, že tady rostliny kvetou dvakrát. Druhým je to, že je tu nekonečně aut a že je město od rána do noci plné," dozví perly se čtenář Práva, které má na zápisky exkluzivitu.

Psali jsme:
Je to tu samý pes, diví se Klaus na cestě Argentinou

Expremiér neví, co si myslet

Expremiér Jiří Paroubek slibuje, že jeho připravovaná kniha ze zahraničních cest, nazvaná. „Ve službách republice" bude mnohem hodnotnější.

„Nevím, co si o zápiscích myslet. Zda pan prezident má z vládní limuzíny a pětihvězdičkových hotelů takový přehled o běžném životě v té které zemi? Popisy svých cest v letech 2005 - 2010 v knize „Ve službě republice" koncipuji jinak. Zaměřuji se na politickou podstatu, tedy na obsah jednání," řekl ParlamentnémListům.cz Paroubek, který  v současnosti pracuje na dvou knihách.

Kromě zážitků z cest připravuje ještě knihu o moderní historii sociální demokracie. Nedávno také expremiér slíbil, že jeho další kniha se bude věnovat kulinářství. Chce v ní popsat gastronomické zážitky ze světa.

Mediální expert se nic nedozví

Mediální expert Milan Kruml zápisky z cest nijak neodsuzuje. „Pokud to Právu pomůže prodat více výtisků, pak je to v pořádku. Já osobně se z toho nic nedozvím. To, že sloh je poněkud dětinský, bych nepřisuzoval prezidentovi, ale spíš zadání. Také mi dost fascinuje, když si přečtu zápisky hlavy státu a pak ještě jednou vedle to samé od redaktora, respektivě redaktorky. Mohli tam prezidenta poslat rovnou jako zpravodaje. Musím říct, že jako bývalý zahraniční reportér bych přivítal spíš nějakou analýzu argentinské ekonomiky, než to, že hitem jsou psí chůvy, nebo že Argentinci chodí hezky oblečení," míní Kruml.

Mediální odborník a sám novinář a spisovatel Karel Hvížďala nad úrovní zápisků cestovatele Klause rozpačitě krčí rameny. „Témata, která volí, jsou taková, že s těmi nemůže přijít ani začínající novinář," poukazuje Hvížďala na postřezáích ze zehraničních cest je zajímavé snad jen to, že je napsal Klaus.

Psali jsme:
Hvížďala o Klausovi: S tématy, která volí, nemůže přijít ani začínající novinář

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…