Podporujete nácky, zní od učitelů Dobešovi. Zakažte Kafku, byl Žid

12.10.2011 15:03

Učitelé z plzeňského gymnázia a dvou místních středních škol napsali otevřený dopis ministru školství Josefu Dobešovi (VV). Ozvali se poté, co Dobeš řekl, že by výuka na školách měla žáky vést k národnímu sebevědomí. Učitelé kritizují jeho ultrakonzervatismus a podporu extremistů.

Podporujete nácky, zní od učitelů Dobešovi. Zakažte Kafku, byl Žid
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Vaše duchaprostá rétorika, podpora ultrakonzervativních katolíků, mytologických nacionálních klišé, lidí přímo spojených s extremismem, záliba v měření, vážení a nálepkování studentů, to vše nám už měsíce slouží jako materiál umožňující vyučovat například o druhé republice či o rozdílu mezi vlastenectvím a náckovstvím," píší učitelé v otevřeném dopise, který má k dispozici server iDNES.cz.

Zakažte knihy

TÉMA Ladislav Bátora

Podle učitelů by člověk, který podporuje Ladislava Bátoru, ultrakonzervatismus a Akci D.O.S.T., rozhodně neměl radit, jak na školách vyučovat vlastenectví. „Ujišťujeme vás, že budeme učit o Karlu IV., zvlášť o tom, v jakém smyslu byl takzvaným Čechem, či o té drobné lapálii s vyvražděním norimberských židů," stojí v dopise.

Související Nejen "matika" a jazyky. Dobeš zavádí vlasteneckou výchovu

Učitelé také v nadsázce doporučují zakázat některé knihy. „Nedoporučujeme například Českou modernu s jejich otravným Buď svým a budeš českým, nebezpečný je masarykovec Ferda Mravenec, Žid Kafka, sexuální deviant Ginsberg či satanista Harry Potter."

Čtěte také:
Bělobrádek (KDU-ČSL): Vlastenectví nebo nacionalismus?
Češi. Neplačte a hrdě slavte Václava, burcují politici

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…