Policie šetří údajné napadení muže v Novém Boru

11.11.2011 13:55

Policie prošetřuje údajný noční útok v Novém Boru na Českolipsku. Ve čtvrtek po 22. hodině tam prý skupina mladíků napadla a zranila osmadvacetiletého muže. Policisté na případu pracují, vyslechli už údajně napadeného a také svědka. Jejich výpovědi se ale liší. Dva útoky policisté v Boru vyšetřovali i na konci října. Jeden z nich měl rasový podtext.

Policie šetří údajné napadení muže v Novém Boru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Čtvrteční událost ohlásila známá údajné oběti. Incident se podle jejích informací stal před barem Shark v ulici Generála Svobody v novoborské části Arnultovice. Muže prý napadla skupinka čtyř mladíků ve věku kolem 15 let.

Napadení poté, co odmítl vydat cigarety

"Když jim odmítl vydat své cigarety, jeden z nich ho údajně udeřil zezadu do hlavy, až upadl na zem. Když ležel na zemi tak mu prý další z útočníků způsobil řeznou ránu v obličeji," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Výpovědi zraněného a svědka se však liší. "Proto je nyní prioritním úkolem policistů tyto rozpory objasnit a zjistit okolnosti, za kterých muž zranění utrpěl," uvedla Baláková.

Do Nového Boru, kde o prázdninách skupinka Romů napadla mačetami hosty v jednom z barů, se po říjnových incidentech vrátili těžkooděnci. Starosta Jaromír Dvořák noční událost zatím komentovat nechtěl. "Je to v šetření policie," řekl.

Podle ředitele krajské záchranné služby Stanislava Mackovíka byla v noci událost oznámena jako útok ze strany několika mladíků. "My jsme ošetřili člověka, který měl řeznou ránu na čele nad obočím," uvedl Mackovík. Záchranáři jej poté odvezli k ošetření do nemocnice v České Lípě.

K tématu:
Páteční útočníci z Nového Boru jsou nezletilí

Romové znovu útočili. Starosta Nového Boru žádá víc policistů

Na pořádek v ulicích Nového Boru začaly dohlížet romské hlídky

Tady Romové sekali mačetou. Město má strach už i o děti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…