Praha obnoví poradní sbor primátora pro kulturu

16.10.2011 11:27

Praha chce obnovit poradní sbor primátora pro kulturu. Usednout by v něm mohli někteří členové bývalého sboru, například bývalý předseda Daniel Sobotka, ředitel Divadla na Vinohradech Jindřich Gregorini nebo herec Ondřej Vetchý. ČTK to řekl radní pro kulturu Lukáš Kaucký (ČSSD).

Praha obnoví poradní sbor primátora pro kulturu

Návrh na obsazení sboru dostal na stůl pražský primátor, v následujících týdnech by měl o členech rozhodnout. "Dali jsme dohromady asi 21 jmen, z toho necelá polovina jsou lidé, kteří už v poradním sboru působili," uvedl Kaucký. Radní předpokládá, že si primátor z návrhu vybere, některé členy třeba doplní podle svého uvážení. Podle Kauckého by ve sboru měli být podobně jako v minulosti zástupci kulturních organizací i odborníci.

Poradní sbor primátora bude podle Kauckého řešit aktuální témata pražské kultury, znovu by se měl zabývat také systémem financování, granty a dotačními vztahy. "Sbor by měl diskutovat i o takových věcech, jako je Slovanská epopej," řekl radní. Kaucký předpokládá, že členové budou přicházet i s vlastními tématy, které je třeba řešit.

Minulý sbor byl sestaven v létě 2008 a měl tři desítky členů, mezi kterými byli zástupci kulturních organizací, odborníci, ale také právníci a novináři. Sbor navrhl mimo jiné nový grantový systém a systém financování pražské kultury, který počítal s rozsáhlou transformací příspěvkových organizací města. Tu Kaucký nedávno zastavil. Sbor zanikl s výměnou politického vedení města.

Související:

Praha: Výbor pro kulturu odsouhlasil jednoleté granty pro rok 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…