Přítele hejtmanky vytočil Dimun: Karikatura asi chtěla zmalovat ciferník

15.09.2011 6:48

Situace okolo možného odchodu Jiřího Paroubka k ČSNS 2005 se začíná vyostřovat. Zejména na severu Čech, kde cosi jako neformální válečný vztah nepanuje jen ve Šluknovském výběžku, ale i v řadách zdejších sociálních demokratů. Ti jsou v současné době rozděleni do dvou frakcí. Na straně jedné stojí lidé okolo současného vedení ČSSD Ústeckého kraje a zdejší hejtmanky Vaňhové, stranu druhou pak představují příznivci bývalého lídra strany Jiřího Paroubka a expředsedy zdejší stranické organizace Petra Bendy.

Přítele hejtmanky vytočil Dimun: Karikatura asi chtěla zmalovat ciferník
Foto: vanhova.cz
Popisek: Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová

Jak může spor obou stran po odchodu Paroubka a jeho lidí k národním socialistům také vypadat, předvedl bývalý šéf tiskového oddělení Lidového domu Petr Dimun. Na Paroubkově serveru Vaše Věc zveřejnil text s názvem Politická mafie, pojednávající o údajných poměrech na Ústecku.

Jeho slova tak budou v nejbližších dnech základem pro hned několik trestních oznámení. Jako první jej podává přítel hejtmanky Jany Vaňhové Roman Houska a po něm pak zřejmě všichni, kdo jsou v textu Petra Dimuna zmíněni. Tedy i poslanec Jaroslav Foldyna i část členů chomutovské organizace ČSSD, o níž prý Dimun také tvrdí smyšlené informace.

Celý text ZDE

Dimun to prý s hejtmankou v bordelu přehnal, bit ale nebude

"Mám k tomu dobrý důvod. To, co si tato karikatura lidská i novinářská dovolila, přesahuje všechny meze. Aby tam o paní hejtmance, matce dvou slušně vychovaných dětí, psal, že ji kdosi rozvážel někam po bordelech, je vrchol hnusu a drzosti," uvedl pro ParlamentníListy.cz Houska s tím, že Dimun zjevně počítal s jeho, jak sám říká, poněkud choleričtější povahou.

"Zřejmě čekal, že si na něj někde počkám a zmaluji mu ciferník, aby si pamatoval, jak se má chovat k ženám, ale to já neudělám. Vím, co je pan Dimun zač, a že bych mu nadosmrti platil bolestné," dodal. Podle Housky je Dimun, který svého času velel PR oddělení Lidového domu, jen loutkou v rukách bývalého předsedy Jiřího Paroubka, který takové výpady vůči současnému vedení ČSSD na Ústecku financuje.

SLEDUJEME téma: Paroubkova nová strana

Čekali jsme to

Houska již dříve upozornil ParlamentníListy.cz na fakt, že s plánovaným odchodem Paroubka od ČSSD k ČSNS 2005 se dá očekávat kampaň, zaměřená především na hejtmanku Vaňhovou a jejího přítele. Kampaň má podle něj diskreditovat současné vedení Ústeckého kraje před krajskými volbami v roce 2012. "Hledá kdejakou špínu, aby znehodnotili úspěšnou činnost našeho kolektivu, který v kraji předvádí dobré výsledky a předváděl je i před příchodem pana Paroubka," říká Houska a dodává, že volební výsledky ČSSD na Ústecku jsou nejhorší právě v dobách, kdy jejich organizaci měli ovládat Paroubek s tehdejším krajským lídrem Bendou.

Na druhou stranu ani Houska nenechává ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz na Dimunovi nit suchou. "K panu Paroubkovi se přidal, když viděl, že ČSSD v preferencích stoupá nahoru. Jeho nový šéf pochopil, že tento člověk dokáže, pokud jej někdo živí, psát ty nejhorší bláboly. To byla pro Paroubka posila, protože je stejného ražení, jako on," tvrdí Houska a dodává, že když se Jiří Paroubek měl stát vzhledem k předvolebním průzkumům příznivým pro ČSSD premiérem, měl Dimun sepsanou černou listinu lidí, kteří měli skončit za mřížemi.

"Byl jsem na ní i já. Také jsem byl přítomen u jednání, kdy se pan Dimun, který sám sebe viděl na postu ředitele Paroubkovy premiérské kanceláře, snažil přesvědčit lidi z různých odvětví, aby se se svými potřebami obraceli na něj. Tito lidé se zhrzenými mocenskými ambicemi jsou ve svém vzteku a lítosti schopni poškodit stranu a lidi, po jejichž zádech lezli nahoru," uvedl Houska doslova.

Dále čtěte:
Paroubek má přestoupit na státní svátek. Věc se však komplikuje
Za Paroubkem mohou jít i nespokojenci z ODS a VV, míní Šlégr

"Proseděný" mercedes a zlaté řetězy. Dimun si nebral servítky

Přítele hejtmanky Vaňhové a podle svých slov "řadového člena ČSSD," jak se sám nazývá, doslova rozpálil článek, který Petr Dimun publikoval na Paroubkově serveru Vaše Věc. Popis Romana Housky z jeho pera zní takto: "Mluví-li tedy Houska o „silném kraji s dobrými volebními výsledky", slyšíme sebejistotu promlouvající k nám nikoliv zpoza hrdého srdce a tomu odpovídajícímu mozku, ale její umělohmotnou, těžko napodobovanou ozvěnu, odcházející zpoza zpoceného tílka, zlatých řetězů a proseděného meďoura, jehož motor je ještě udýchaný z večerního rozvozu levných kurtizán po krušnohorských obcích. Zlé jazyky tvrdí, že svého času tak „někdo" rozvážel i jeho současnou partnerku." Houskovou současnou partnerkou pak Dimun myslí právě ústeckou hejtmanku Janu Vaňhovou.

Spolupracovník Jiřího Paroubka a jeden z autorů webu Vaše Věc Petr Dimun na Houskova středeční vyjádření nechtěl reagovat. "Napsal jsem to tak, aby každý, kdo zná situaci v Ústeckém kraji pochopil. Vyjádření pana Housky nechávám být s tím, že potrefená husa se vždycky ozve," sdělil ParlamentnímListům.cz.

Psali jsme:
Seveřané proti Sobotkovi. Paroubka si vezměte na Moravu
ČSSD je požadavky Paroubka znechucena. Nejedná jako člen strany


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…