Půjčíme Evropě miliardy? Rozhodnutí padne až po ujasnění podmínek

19.12.2011 20:57

ODS i Věci veřejné podporují premiéra Petr Nečase v jeho postupu při projednávání návrhu na poskytnutí finanční půjčky Mezinárodnímu měnovému fondu. Proti je TOP 09, která navrhuje vyčlenit pro EU zhruba 90 miliard z devizových rezerv centrální banky.

Půjčíme Evropě miliardy? Rozhodnutí padne až po ujasnění podmínek
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Strana TOP 09 zastává názor, že Česká republika by se neměla vyčlenit z hlavního proudu EU. Jsou ale jediní, proto se členové vlády dohodli na odložení rozhodnutí do doby, než budou pečlivě vyhodnoceny podmínky smlouvy, jejíž přípravy se účastní tři čeští vyjednavači. Jak uvedla agentura ČTK, dokument by měl být hotový na jaře, do té doby bude česká vláda vyčkávat.

Sledujeme téma Záchrana eura

V první polovině příštího roku se bude rozhodovat i o návrhu finanční ústavy, která by měla být pojistkou proti nezodpovědnému hospodaření se státní kasou. Během prvního čtvrtletí by měl hotový návrh zákona přijít do Poslanecké sněmovny. Finanční ústava by měla zabránit závažným problémům se splácením svých dluhů tak, jak se stalo v jiných evropských zemích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…