Rozpuštěný kníže. Předsedovi TOP 09 zrušili jeho pražskou organizaci

16.12.2011 18:15

AKTUALIZOVÁNO Regionální organizace TOP 09 na Praze 6 se kvůli osobní nevraživosti mezi jejími členy rozpadla. Právě Praha 6 je přitom srdeční záležitostí šéfa TOPky a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Za "šestku" byl zvolen do Senátu a také tu bydlí. TOPKa na šestce byla rozpuštěna kvůli osobní nenávisti. Nešlo tak o žádné politické neshody, řekl redakci šéf pražské TOP 09 František Laudát.

Rozpuštěný kníže. Předsedovi TOP 09 zrušili jeho pražskou organizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

Regionální organizace TOP 09 v pražské šesté městské části zřejmě v současném složení končí. Pro chod zastupitelstva ani běžné občany nebude mít ale prý vnitropartajní spor žádné důsledky.

Více o TOP 09 ZDE

Podle topkařského zastupitele Prahy 6 Ivana Maška o rozpadu regionální organizace sice dosud členové zastupitelstva nebyli oficiálně informováni, v kuloárech už se o něm ale hovoří.

Zastupitelstva se to nedotkne

"Mělo by se to projednávat na výkonném výboru. Pro nás, jako zastupitele, to nic neznamená. Regionální organizace může zaniknout, ale bude ustavena nová. Pro lidi to nebude mít žádný význam," řekl bývalý člen ODA a současný topák.

Důvody? Velká neznámá

A co za roztržkami v TOP 09 na Praze 6 stojí? To prý není podstatné. "Jsou to vnitřní záležitosti," sdělil ParlamentnímListům.cz zastupitel šesté pražské městské části.

Korte: Je to na Laudátovi

Poslanec Daniel Korte, který je s šestou pražskou městkou částí také osobně spojen, vývoj v její regionální organizaci komentovat nechtěl. "K této otázce se vyjadřuje pouze předseda krajské organizace TOP 09, František Laudát," řekl vyhýbavě redakci. 

Nešťastná šestka. Od začátku

Ten ParlamentnímListům.cz detailně popsal, jak k rozpadu regionální organizace došlo. Už od počátku jejího fungování zde prý panovaly spory pramenící z toho, že její zakladatel, Josef Miškovský, přijal téměř každého.

Kdo přišel, byl přijat. To byla chyba

"Kdo přišel, a na kom nenašel známku nějakého maléru, ten byl přijat," vysvětlil šéf pražské TOP 09 František Laudát počátky sporů Topky na šestce.  To bylo prý nešťastné.

Spory prý podle něho pokračovaly i posléze, ač se neposlušné topáky pražská centrála snažila "postavit do latě". Spor vygradoval na podzim. "I pan Schwarzenberg chtěl hledat dohody, ale dospěl k závěru, že nejsou možné," řekl Laudát. I přesto, že podle něho nebylo příliš šťastné rušit organizaci před Vánocemi, jiná cesta nebyla. "Ti lidé byli velmi znesváření, byla tam osobní, lidská nenávist. Ale nešlo o žádný politický konflikt," zdůraznil šéf pražské organizace TOP 09.

Jak to bude dál?

A jak to bude s členy TOPky na šestce dál? "Většina z nich se asi rozptýlí do jiných pražských organizací. Na přeregistraci mají tři měsíce, pokud se do té doby nikde nepřihlásí, jejich členství zanikne," dodal pro redakci Laudát.

V čele TOPky v rámci šesté pražské městské části stojí právě Bedřich Moldan, ten však na dotaz redakce, jak to s jeho organizací vypadá, v pátek odpoledne nereagoval. Mezi další členy regionálního výboru patří třeba Václav Kubata. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…