Růžové tabletky koupíte i mimo lékárny

05.01.2017 0:00

Zima je v plném proudu a mrazivé počasí s sebou přináší období, kdy se probouzejí rozbolavělé klouby, ozývají se bolavá záda a bolesti hlavy, a tak se může často stát, že potřeba účinného léku proti bolesti vznikne náhle.

Růžové tabletky koupíte i mimo lékárny
Foto: shutter
Popisek: bolest hlavy

Na čerpacích stanicích nebo v celé síti prodejen dm drogerie a dalších místech označených logem Medipoint mohou zájemci nyní zakoupit také Ibalgin 200 či Ibalgin Baby.

Léčivý přípravek Ibalgin 200 mohou jej užívat dospělí, dospívající a děti od 6 let. Pro kojence a malé děti je určen lék Ibalgin Baby, který smí být podán od 3 měsíců věku nebo váhy 6 kg.  „Veškerá léčiva jsou v našich prodejních místech prodávána z rukou odborně proškoleného personálu, který pečlivě dohlíží na to, aby léky zákazník dostal v pořádku. Musí se například hlídat celistvost balení, expirační doba, skladovací podmínky apod.,“ upozorňuje PharmDr. Martina Štrýbnarová, která prodejce nabízející léčivé přípravky mimo lékárny pravidelně školí.

Prodej vyhrazených léčivých přípravků mimo lékárny se v České republice stále rozšiřuje, a to především díky projektu Medipoint, který se v závěru roku 2016 rozšířil o dalšího významného partnera – síť 220 prodejen DM drogerie, kde byly doposud dostupné pouze bylinné čaje a doplňky stravy. „Společně s ostatními prodejními místy, což jsou především čerpací stanice Benzina, Shell a OMV, prodejny COOP, prodejny PONT na vlakových a autobusových nádražích a vybraná ubytovací zařízení a lázně, se postupně daří vyplňovat prázdná místa, kde lidé doposud neměli mimo otevírací doby lékáren vyhrazené léky dostupné. Aktuálně se jedná o více než 800 míst po celé republice,“ říká ředitel společnosti Medipoint Services Petr Malíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…