Ukrajinská armáda prý vstupuje do Doněcka. Rusko varuje před užitím raket

04.08.2014 19:19

Ukrajinská armáda podle ruské diplomacie stahuje k Doněcku na východě země taktické rakety Točka a raketomety Smerč a Uragan. "Kolik ještě životů zničí tyto zbraně?" uvedlo ruské ministerstvo zahraničí v pondělním prohlášení.

Ukrajinská armáda prý vstupuje do Doněcka. Rusko varuje před užitím raket
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukrajinské neštěstí

Obklíčené velkoměsto je dosud v rukou proruských separatistů, ani místní radnice, ani mluvčí ukrajinské armády dosud nepotvrdili zvěsti, že prý do města pronikly ukrajinské dobrovolnické prapory Azov a Šachtarsk.

Prohlášení ruské diplomacie vyčetlo ukrajinské armádě víkendové dělostřelecké bombardování obytných čtvrtí Doněcka a Luhanska, bašt rebelů, jakož i to, že při výměně zajatců a padlých "byly na tělech tří ze 12 padlých (povstalců) nalezeny stopy mučení" a "kromě toho většina zajatců měla zpřelámané kosti a naražené všechny vnitřní orgány".

Kyjev a Západ obviňují Moskvu z podpory proruských vzbouřenců bojujících na východě Ukrajiny s vládními silami. Moskva naopak tvrdí, že sami obyvatelé východní Ukrajiny se postavili se zbraní v ruce na obranu svých práv před novým, údajně krajně nacionalistickým režimem v Kyjevě. Obviňuje také Kyjev, že obětí "trestné operace" vládních jednotek jsou především civilisté, a snaží se ukrajinskou vládu přimět k jednáním s rebely o příměří, které by jim ponechalo kontrolu nad východem země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…