Útočník na Sobotku je bratrem zastupitele za ČSSD

10.05.2010 17:19

Muž, který minulý týden bouchnul do obličeje na mítinku v Brně místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, je bratrem zastupitele za ČSSD. Uvádí to server Týden.cz.

Útočník na Sobotku je bratrem zastupitele za ČSSD

Odpůrce politiky sociální demokracie Luboš Dvořák, který uhodil Bohuslava Sobotku, je bratrem Stanislava Dvořáka, jenž je majitelem brněnské stavební firmy a zároveň zastupitelem za ČSSD v obci Maloměřice a Obřany.

Jak Týden.cz uvádí, na obřanské radnici už o propojení útočníka a svého zastupitele vědí. "Telefon vám na něj nedám, jestli bude chtít, ozve se on vám," odvětil prý serveru na žádost o kontakt tajemník radnice.

Šéf brněnské ČSSD a poslanec Jeroným Tejc podle Týdne o propojení účastníka incidentu a zastupitele za ČSSD ví. „Řekněme, že je to dost pikantní. Ale napjaté vztahy panují v mnoha rodinách a není výjimkou, že i kvůli politickým názorům. Tak to bylo za minulého režimu a je tomu tak i dnes," řekl k tomu Tejc.

Primátor města Brna Roman Onderka (ČSSD) doufá, že teď muže z kandidátky ČSSD  nebudou kolegové odsuzovat. „Za to, že jeho bratr udělal ostudu, pan Dvořák přece nemůže," řekl serveru primátor.

Odpůrce politiky sociální demokracie Luboš Dvořák si minulý týden vyšel na mítink v brněnské městské části Žabovřesky s jasným cílem: dát facku Bohuslavu Sobotkovi. Prý kvůli jeho aktivitám jv úřadu ministra financí v případech deregulace nájemného. Místo facky ale nakonec Dvořák Sobotku praštil pěstí. Politik musel být následně hospitalizován v nemocnici. Útočníkovi teď hrozí až šest let za mřížemi.

Více: Sobotkův agresor chtěl řešit své stížnosti na stát

reklama

autor: olb

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…