Zůstat krásná i v třeskutém mrazu

23.02.2012 0:00

Zima vrcholí, chodíme teple oblečení, s čepicemi na hlavě, šálami obalenými až k nosu a rukavicemi na rukou. Naše pokožka a vlasy trpí nedostatkem vzduchu.

Zůstat krásná i v třeskutém mrazu
Foto:
Popisek:

Zatímco v létě si dopřáváme vlahý vánek, který nám čechá vlasy a svoji pokožku natřenou kvalitními krémy vystavujeme blahodárným slunečním paprskům, v zimě jako bychom neměli důvod se kvalitou vlasů  a kůže zabývat. Přitom právě v zimním období naše vlasy a pokožka trpí nejvíce a až se vyloupneme z několika vrstev oblečení, chceme se přece chlubit zářivou pletí a kšticí zdravých vlasů.

Vlasy a pleť zakryté vrstvou oblečení však nyní strádají nedostatkem vzduchu, střídáním teplot a dehydratací. Mráz připravuje vlasy i kůži o vláhu a obojí pak vypadá nezdravě. Funkce mazových žláz se zpomaluje, kůže je suchá a popraskaná a špatně zadržuje vodu.

Co je tedy v této době pro náš zdravý vzhled nejdůležitější? Čím větší je venku zima, tím více je nutno o pokožku  a vlasy pečovat. Na pleť, ruce a vůbec ty části těla, které jsou vystaveny povětrnostním podmínkám je nutno v zimě volit mastnější krémy.

Zejména ruce je nutno chránit rukavicemi a jednou za týden jim dopřát výživnou kúru. Nesmíme zapomínat ani na rty, které mají velmi jemnou pokožku a proto bychom je měli chránit před mrazem mastnou rtěnkou nebo ochrannou tyčinkou. Také bychom měli pamatovat na to, abychom se zbytečně neolizovali.

Naše pleť teď nejvíce potřebuje hydrataci. Pokud to sami nezvádneme, je dobré se poradit s odborníky o způsobu zimního líčení, které nás zároveň chrání.

Nesmíme ale zapomínat ani na naše vlasy, které v těchto dnech vyžadují kvalitní vlasovou kosmetiku a místo laku raději pěnová tužidla nebo gely.  Pravidlem je nikdy nevycházet ven s vlhkou hlavou, nebo vlasy naopak přesušovat.

Když se na své vlasy podíváme pozorněji, zjistíme, že se v zimě také více mastí. je tedy třeba je častěji mýt, ovšem jen za použití kvalitního šamponu. Poté je necháme doma dobře uschnout. O jejich výživu se postarají vlasové masky, případně některé potravinové doplňky obsahující biotin. Naší pleti zase prospíváí zvýšený přísun vitamínů A, E, C a vitamíny skupiny B.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…