AOPK ČR: Přírodovědné exkurze v Bílých Karpatech v plném proudu

15.08.2021 18:43

V červnu odstartoval jejich pátý ročník.

AOPK ČR: Přírodovědné exkurze v Bílých Karpatech v plném proudu
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Určeny jsou nejen pro školy, ale také pro zájmové kroužky, organizace i širokou veřejnost. Mají seznámit účastníky se životem vzácných druhů rostlin a živočichů, prezentovat práci ochrany přírody a šířit ekologickou osvětu. Od loňského roku je součástí cyklu také noční svícení na motýly a další bezobratlé živočichy.

Zatím se uskutečnily čtyři exkurze, které se podrobněji věnovaly zejména životu vzácných druhů živočichů na severu Bílých Karpat. Že jde o exkurze zajímavé a přínosné svědčí i ohlasy zúčastněných. Např. paní učitelka ze ZŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí okometovala průběh exkurze takto: "Žáci získali velmi cenné informace a dovoluji si napsat, že se v mnohých probudil i hlubší zájem o přírodu a živočichy v ní žijící."

V případě zájmu o exkurzi je možné kontaktovat regionální pracoviště AOPK ČR, RP SCHKO Bílé Karpaty (tomas.vondrejc@nature.cz)  a domluvit se na konkrétním termínu i obsahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …