ČEZ: Očkování proti covid-19 přímo na pracovišti využily desítky zájemců

24.09.2021 8:24 | Tisková zpráva

Poprvé měli ve středu zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany i dodavatelé možnost nechat se naočkovat přímo na pracovišti ČEZ vakcínou proti nemoci covid-19. Mimořádnou příležitost využilo hned 73 zájemců, kteří si předem vybrali jednu ze tří druhů očkovacích vakcín. Další očkování proběhne v Dukovanech 20. října.

ČEZ: Očkování proti covid-19 přímo na pracovišti využily desítky zájemců
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Možnost výběru očkovací vakcíny Johnson & Johnson, Moderna nebo Pfizer a její aplikace přímo na pracovišti byly hlavní motivací pro více jak sedmdesátku zájemců, kteří se nechali v úterý očkovat přímo v Jaderné elektrárně Dukovany proti nemoci covid-19. Očkování probíhalo od ranních 5:30 do 19 hodin. Čas byl zvolen tak, aby zaměstnanci mohli využít očkování už při odchodu z noční směny nebo před nástupem do práce i v jejím průběhu.

„Na očkování jsem se jako pracovník kritické infrastruktury registroval už v květnu, ale v uvedený termín jsem se nakonec nemohl dostavit. Uvítal jsem proto možnost očkování přímo v práci a ocenil možnost výběru očkovací vakcíny, kterou jsem si nechal doporučit od známých,“ popisuje důvody přihlášení jeden z očkovaných Michal Horák, projektový manažer ČEZ.

Hlavním cílem bylo, podle ředitele Jaderné elektrárny Dukovany, Romana Havlína, ještě více posílit míru proočkovanosti, která v obou jaderných elektrárnách přesahuje 70 %, před blížícími se odstávkami pro výměnu paliva. Denně do elektrárny vstupuje v průměru kolem 1 500 osob a v průběhu odstávek je tento počet až dvojnásobný.

V obou jaderných elektrárnách stále platí řada ochranných preventivních opatření. Vedle povinnosti nošení ochrany dýchacích cest v určených prostorách, používání desinfekce nebo měření teploty při každém vstupu do elektrárny, zde, ve vybrané dny, provádí testování osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…