Celní správa: Celníci v průběhu čtyř dnů odhalili ve čtyřech regionech migranty

03.06.2023 7:44 | Tisková zpráva

Příslušníci Celní správy ČR při výkonu svých kompetencí v silniční dopravě v uplynulých čtyřech dnech odhalili šedesát jedna osob bez dokladů.

Celní správa: Celníci v průběhu čtyř dnů odhalili ve čtyřech regionech migranty
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Při kontrole dodávkových vozidel pátrají celníci po zboží, které bylo odejmuto celnímu dohledu. V rámci této činnosti se v uplynulých čtyřech dnech setkali se čtyřmi případy, kdy zahraniční řidiči převáželi celkem šedesát jedna cizinců. Kontrolované osoby neměly platné doklady. Jednalo se o pět osob zadržených Celním úřadem pro Zlínský kraj, které převážel řidič cizí státní příslušnosti. Další větší případy byly zaznamenány v působnosti Celního úřadu pro hlavní  město Prahu (20 osob) a Celního úřadu pro Kraj Vysočina (21 osob), kde řidič vozidla s migranty ujížděl před hlídkou na dálnici D1. V obou případech byly v nákladním prostoru dodávkových vozidel rumunské a německé imatrikulace přepravovány osoby různého věku. Olomoučtí celníci včera v ranních hodinách rovněž kontrolovali vozidlo bulharské registrační značky, ve kterém se nacházelo dalších 15 mužů bez dokladů totožnosti.

Zadržené osoby byly předány Policii České republiky k dalšímu řízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM: Historická perla Olomouce hledá nového majitele, minimální cena činí 199 milionů korun

16:17 ÚZSVM: Historická perla Olomouce hledá nového majitele, minimální cena činí 199 milionů korun

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) hledá definitivního vlastníka pro výjimečný…