Celní správa: Libereckým celníkům se při kontrolách nelegálního hazardu dařilo

17.05.2023 16:03 | Tisková zpráva

Od začátku roku jsou příslušníci dohledu nad subjekty z Libereckého kraje trnem v oku pro provozovatele nelegálního hazardu. Celníci navštívili na Liberecku opakovaně čtyři nelegální herny, kde zabavili 71 technických herních zařízení v hodnotě 3 200 000 Kč a finanční hotovost v celkové výši 119 761Kč.

Celní správa: Libereckým celníkům se při kontrolách nelegálního hazardu dařilo
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Nelegální herny jsou podniky, které nemají příslušné povolení od Ministerstva financí a nedodržují stanovené podmínky zákona o hazardních hrách. Provozovatelé těchto nelegálních heren jsou stále rafinovanější a díky tomu je práce našich kolegů čím dál složitější. Nelegální herny jsou většinou zabezpečeny tak, aby se do nich nedostali nevyžádaní hosté, vstup do nich je pouze na zvonek a jsou střeženy kamerami. Často jsou do nich vpouštěny pouze prověřené osoby.

Celníci veškeré věci nalezené v místě kontroly, které souvisí s touto činností, zadrží a umístí je do skladu celní správy. Dále se případy řeší v rámci správního řízení, kdy pracovníci celní správy pod odborným dozorem technické herní zařízení otevřou, vyjmou finanční hotovost a po vydání pravomocného rozhodnutí je následně zlikvidují. Provozovatelům ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a v případě prokázání provozování nelegálního hazardu jim v trestním řízení hrozí odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Nelegální herny navštěvují nejčastěji lidé, kteří jsou zaevidováni v registru vyloučených osob, tedy osoby, které pobírají dávky v hmotné nouzi, ti, vůči kterým je zjištěn úpadek, kterým byl uložen zákaz her a sázek podle zákona upravujícího trestní řízení nebo kteří se léčí ze závislosti na hazardních hrách. Často se jedná i o nezletilé, tedy osoby mladší 18-ti let.

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy ČR je dozorování na dodržování zákona o hazardních hrách, a to jak v legálních provozovnách, tak i boj s těmi nelegálními.

Boj s nelegálními hernami v Libereckém kraji neustává. Tyto kontroly se konají opakovaně a budou i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…