České dráhy: Nehoda u Domažlic

06.08.2021 21:38

Ve středu v ranních hodinách se stala vážná dopravní nehoda na trati Plzeň hl. n. – Furth im Wald. Při této tragické události u Domažlic došlo bohužel ke ztrátě na životech a ke zranění desítek cestujících.

České dráhy: Nehoda u Domažlic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cítíme hlubokou lítost nad touto těžkou nehodou vlaků a chceme vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

České dráhy spolupracují s nezávislými vyšetřovacími orgány, Drážní inspekcí a s Policií ČR, a samy provádějí vlastní šetření, aby byly přesně určeny příčiny. Pozůstalým a zraněným poskytneme maximální pomoc a odškodnění.

"O život přišli tři lidé, jedna cestující a dva naši kolegové, je mi velice líto jejich tragické smrti a hluboce cítím s jejich rodinami. Je to velké neštěstí, které nejenom nás, kteří máme k železnici blízko, velmi zasáhlo. Tři kolegové při nehodě utrpěli zranění. Naše společnost poskytne pozůstalým a zraněným veškerou pomoc a odškodnění. Už jsme v tomto směru přijali potřebná rozhodnutí," řekl Ivan Bednárik, generální ředitel a předseda představenstva ČD, a.s.

České dráhy jsou připraveny co nejrychleji vyplatit odškodnění i náhradu hmotných škod. Prosíme proto všechny přímé účastníky této události a rodinné příslušníky obětí, aby nás kontaktovali na e-mailu: odskodneni@cd.cz, abychom jim mohli poskytnout veškeré informace a pomoci jim. Aktivní je také Krizová linka ČD - 800 100 064, na které jsou k dispozici psychologové.

Provoz na trati je nyní přerušen a na místě je zajištěna náhradní autobusová doprava. Podrobnosti o náhradní dopravě a obnovení dopravy po ukončení záchranných prací a vyšetření nehody na místě mohou cestující získat ZDE nebo v aplikaci Můj vlak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…