Česko-německá novinářská cena putuje do Českého rozhlasu

11.11.2018 10:41

Na dnešním slavnostním udílení Česko-německých novinářských cen v Olomouci byly vyhlášeny tři nejlepší příspěvky v českém a německém jazyce v kategoriích text, audio a multimédia. V kategorii audio v českém jazyce zvítězil dokument „Sudetské děti“ redaktora Českého rozhlasu Ostrava Martina Knitla.

Česko-německá novinářská cena putuje do Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Dokument redaktora Českého rozhlasu Ostrava Martina Knitla s názvem Sudetské děti ocenila česko-německá porota jako nejlepší příspěvek v kategorii audio v českém jazyce. Hlavními aktéry příběhu jsou dvě dosud žijící tzv. „sudetské děti,“ které se na začátku druhé světové války dostaly do opavského ústavu Marianum a tam prožily téměř celý svůj život. „Redaktoři Českého rozhlasu poskytují veřejnosti denně nestranné a nezávislé zpravodajství, informace, komentáře a analýzy nejen ze současnosti, ale také z minulých let, které vedou k lepšímu poznání, pochopení a hlavně ponaučení do budoucna. A právě takový je dokument Martina Knitla,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Česko-německá novinářská cena je vyhlašována jednou ročně ve třech kategoriích text, audio a multimédia včetně TV a uděluje se nejlepšímu českému a nejlepšímu německému příspěvku v dané kategorii. Zvláštní cenou Mileny Jesenské je oceněn český anebo německý příspěvek. Cenou chtějí pořadatelé ocenit novinářky a novináře, kteří jsou proti trendu rychlého, povrchního zpravodajství a přispívají tak k lepšímu vzájemnému porozumění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…