Česko-německá novinářská cena putuje do Českého rozhlasu

11.11.2018 10:41

Na dnešním slavnostním udílení Česko-německých novinářských cen v Olomouci byly vyhlášeny tři nejlepší příspěvky v českém a německém jazyce v kategoriích text, audio a multimédia. V kategorii audio v českém jazyce zvítězil dokument „Sudetské děti“ redaktora Českého rozhlasu Ostrava Martina Knitla.

Česko-německá novinářská cena putuje do Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Dokument redaktora Českého rozhlasu Ostrava Martina Knitla s názvem Sudetské děti ocenila česko-německá porota jako nejlepší příspěvek v kategorii audio v českém jazyce. Hlavními aktéry příběhu jsou dvě dosud žijící tzv. „sudetské děti,“ které se na začátku druhé světové války dostaly do opavského ústavu Marianum a tam prožily téměř celý svůj život. „Redaktoři Českého rozhlasu poskytují veřejnosti denně nestranné a nezávislé zpravodajství, informace, komentáře a analýzy nejen ze současnosti, ale také z minulých let, které vedou k lepšímu poznání, pochopení a hlavně ponaučení do budoucna. A právě takový je dokument Martina Knitla,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Česko-německá novinářská cena je vyhlašována jednou ročně ve třech kategoriích text, audio a multimédia včetně TV a uděluje se nejlepšímu českému a nejlepšímu německému příspěvku v dané kategorii. Zvláštní cenou Mileny Jesenské je oceněn český anebo německý příspěvek. Cenou chtějí pořadatelé ocenit novinářky a novináře, kteří jsou proti trendu rychlého, povrchního zpravodajství a přispívají tak k lepšímu vzájemnému porozumění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…