FN Hradec Králové se loni zúčastnila průzkumů spokojenosti pacientů i zaměstnanců

26.01.2023 17:56 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové se i v roce 2022 zapojila do několika průzkumů spokojenosti pacientů i zaměstnanců. Například v projektu Hodnocení spokojenosti hospitalizovaných pacientů, který organizuje Ministerstvo zdravotnictví ČR, se celková spokojenost pacientů pohybovala kolem 94 procent.

FN Hradec Králové se loni zúčastnila průzkumů spokojenosti pacientů i zaměstnanců
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Všem pacientům i zaměstnancům děkujeme za aktivní účast v těchto průzkumech. Jsou pro nás velmi důležitou zpětnou vazbou a ukazují nám oblasti a témata, ve kterých budeme i nadále pracovat na zlepšování,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí

Z odpovědí pacientů v projektu Hodnocení spokojenosti hospitalizovaných pacientů vyplývá, že pacienti pozitivně hodnotili například přístup personálu, negativní hodnocení se objevovala v oblasti stravování či podmínek na pokojích, například chybějícího internetového připojení na některých odděleních.

Vyhodnocení celostátního měření bezpečnosti a spokojenosti ambulantních pacientů, které zajišťovala společnost HealthCare Institute o.p.s. (HCI), ukázalo spokojenost pacientů v přístupu ze strany ošetřujících lékařů i zdravotních sester hradecké nemocnice. Naopak prostor pro zlepšování vidí pacienti v délce objednacích termínů do ambulancí a také ve srozumitelnosti informací předávaných personálem nemocnice pacientům.

Fakultní nemocnice Hradec Králové se loni zapojila také do Vyhodnocení celostátního měření bezpečnosti a spokojenosti zaměstnanců českých nemocnic, který taktéž vypracovala společnost HCI. V tomto hodnocení se FN HK umístila na prvním místě mezi zdravotnickými zařízeními v Královéhradeckém kraji. Zaměstnanci považují nemocnici za perspektivního zaměstnavatele, meziročně stoupla spokojenost s úrovní vybavení pracovišť a zaměstnanci také vyjádřili spokojenost s možností profesních a odborných školení. Naopak nejnižší spokojenost je s administrativní zátěží a také psychickou a fyzickou náročností povolání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…