Holding CSG jako jediný mimo USA komerčně provozuje legendární vrtulníky UH-60 Black Hawk

26.07.2018 12:40

V říjnu minulého roku společnosti EUROPEAN AIR SERVICES a slovenská MSM GROUP, obě patřící do holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG), otevřely na košickém letišti na Slovensku výcvikové centrum SLOVAK TRAINING ACADEMY.

Holding CSG jako jediný mimo USA komerčně provozuje legendární vrtulníky UH-60 Black Hawk
Foto: CSG
Popisek: Black Hawk 1

Toto tréninkové centrum pro piloty vrtulníků se úspěšně rozrůstá a pořizuje další vrtulníky.

Výcvikové centrum SLOVAK TRAINING ACADEMY (STA) v Košicích bylo vybudováno za více než 25 milionů USD bez finančního přispění státu a firmy holdingu CSG do něj dále investují. V současnosti především do vrtulníkové techniky a zázemí pro teoretický výcvik, aby mělo centrum dostatečné kapacity pro výcvik. Nyní letecký park centra tvoří 16 vrtulníků, většina z nich je amerického původu. Je mezi nimi zatím i jeden stroj Sikorsky UH-60A Black Hawk a jeden simulátor určený pro tento typ stroje. Díky němu je STA potažmo holding CSG ve světě jediným komerčním provozovatelem tohoto legendárního stroje mimo území USA.

A nezůstane jen u jednoho exempláře. Už nyní se STA připravuje na dodání dalšího vrtulníku UH-60A Black Hawk, který by měl do Košic dorazit po vyřízení všech dokladů a náležitostí za měsíc a půl. Další dva stroje stejného typu bude mít STA k dispozici už na konci listopadu. Ale ani to nebude konečný výčet, STA plánuje i nákup pátého stoje, který bude mít odlišnou avioniku a tzv. skleněný kokpit s digitálními zobrazovacími jednotkami, který umožní výcvik i pro nejnovější verze UH-60M. Ty jsou ve výzbroji vzdušných sil několika států a jsou v současnosti zaváděny i do slovenské armády.

Bezproblémovému provozu vrtulníků i vysoké profesionalitě výcviku v košické STA napomáhají i američtí pilotní instruktoři a technici, kteří mají velké zkušenosti a rozsáhlé znalosti ze svého minulého působení v ozbrojených složkách Spojených států. I proto není vyloučené, že v budoucnu STA pořídí další vrtulníky UH-60. Ovšem Black Hawk není jediným americkým typem ve flotile STA. Tvoří ji i stroje MD-500E, Schweizer H269 a Bell 206. STA si navíc ještě objednala speciálně upravený typ MD-530F.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…